Vegetariánske burgery

Potrebujeme: 

1 konzerva cíceru alebo bielej fazule

1 lyžica pažítky alebo jarnej cibuľky

3 lyžice múky

1 strúčik cesnaku

soľ, korenie

Omáčka do hamburgeru podľa výberu (smotana s korením, kečup, dresing)

Avokádo

Koriander

Takto sa to podarí:

Strukovinu rozmiujeme so soľou, korením a pažítkou. Pridáme múku. Ak je zmes píliš riedka, pridáme jej viac tak, aby sa z nej dali tvarovať placky rukami. Placky opečieme na troche oleja a odložíme. Pripravíme s omáčku, my sme použili kyslú smotanu s trochou zmesi mexického korenia. Žemle z oboch strán opečieme na zvyšnom tuku z fašírok. Žemľu potrieme dresingom, pridáme fašírku, avokádo a koriander. Opäť dáme dresing a prikryjeme druhou časťou žemle.

Vegetariánske burgery
Vegetariánske burgery
Zdroj: Nový Čas pre ženy