Potrebujeme: 500 gram kyslá kapusta, 150 gram kyslá smotana, 100 gram hrozienka, 75 gram píniové oriešky, 200 mililiter zeleninový vývar, 4 kus farebná paprika, 3 kus šalotka, 3 kus jarná cibuľka, 2 kus jablko, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica repkový olej, 1 polievková lyžica sezamové semienka, soľ, mleté čierne korenie, 600 gram múčne zemiaky, 60 mililiter mlieko, 1 polievková lyžica maslo, muškátový oriešok, soľ, čerstvé oregano, olivový olej na vymastenie pekáča

1. Cibuľu a jablká nakrájame. Cibulu opražíme na oleji. Pridáme hrozienka, jablká a krátko podusíme. Primiešame vyžmýkanú kapustu a ochutíme. Varíme na miernom ohni 15 minút.

2. Na suchej panvici opečieme píniové oriešky, sezam a primiešame do kapusty.

3. Zemiaky varíme v šupke asi 30 minút. Papriky nakrájame na polovice a odstránime jadrovníky.

4. Olúpané šalotky nakrájame na kolieska a dáme do vymasteného pekáča. Na ne položíme papriky, ktoré naplníme kapustovou plnkou. Zalejeme vývarom a pečieme na 180 °C asi 25 minút.

5. Uvarené zemiaky olúpeme a prelisujeme. Pridáme teplé mlieko, maslo a vymiešame dohladka. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

6. Jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na kolieska. Vmiešame ich do smotany a ňou ozdobíme papriky. Posypeme oreganom a podávame so zemiakovou kašou.