Čierne mušle s omáčkou
14. 3. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:49)

Zdroj: Archív
ČO POTREBUJEME: 2 kg čiernych mušlí 100 g masla 1 celú cibuľu 2 strúčiky cesnaku 1 celý anglický zeler 4 dl bieleho vína 2 dl smotany soľ korenie 1 viazaničku tymianu 2-3 bobkové listy
AKO NA TO: Najemno nasekanúcibuľku orestujemena spenenom masle. Len čocibuľa pustí trochu šťavy, pridámek nej nadrobno nakrájanýcesnak a anglický zelerpokrájaný na menšie kúsky. Zalejeme bielym vínom, osolímea ochutíme korením, tymianoma bobkovým listom.Pridáme čierne mušle, prikryjemepokrievkou a 4 až 5 minútvaríme. Potom mušlevyberieme z panvice, omáčkupovaríme a prilejeme do nejsmotanu a privedieme dovaru. Omáčku nalievame namušle a nakoniec tanier ozdobímečerešňovými paradajkamia petržlenovou vňaťou.