Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čierne mušle s omáčkou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

ČO POTREBUJEME: 2 kg čiernych mušlí 100 g masla 1 celú cibuľu 2 strúčiky cesnaku 1 celý anglický zeler 4 dl bieleho vína 2 dl smotany soľ korenie 1 viazaničku tymianu 2-3 bobkové listy

AKO NA TO: Najemno nasekanúcibuľku orestujemena spenenom masle. Len čocibuľa pustí trochu šťavy, pridámek nej nadrobno nakrájanýcesnak a anglický zelerpokrájaný na menšie kúsky. Zalejeme bielym vínom, osolímea ochutíme korením, tymianoma bobkovým listom.Pridáme čierne mušle, prikryjemepokrievkou a 4 až 5 minútvaríme. Potom mušlevyberieme z panvice, omáčkupovaríme a prilejeme do nejsmotanu a privedieme dovaru. Omáčku nalievame namušle a nakoniec tanier ozdobímečerešňovými paradajkamia petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS