Kuracia pečeň so sladkými zemiakmi

4 porcie

600 g kuracej pečene ● 1 cibuľa ● 1 PL oleja ● 1 až 2 strúčiky cesnaku ● soľ ● 1/2 ČL mletej sladkej papriky ● 2 PL sójovej omáčky ● 50 ml paradajkovej passaty ● 250 g batatov ● voda alebo vývar na podliatie

Na tuku speníme nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom a trochu osolíme. Pečeň umyjeme, očistíme, osušíme, prekrojíme a prihodíme do panvice. Osmažíme, aby sa zo všetkých strán zatiahla. Potom pridáme trochu mletej papriky, tamari a paradajkovej passaty. Nakoniec prihodíme batat nakrájaný na kocky. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryté dusíme, kým batat nebude mäkký. Vtedy je hotové aj mäso.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 20 minút

Kuracia pečeň s batatmi
Zdroj: Dobré jedlo/ Katarína Boháčková