Zelenina

Bez zelene ostane dlhšie čerstvá. Chrumkavú zeleninu, ako je redkvička, mrkva alebo fenikel, dáme bez zelenej časti do vrecúška na mrazenie (do ktorého spravíme viacero dier) alebo do dózy na potraviny a vložíme do priehradky na zeleninu.

Tuky

Ukladáme navrch. Maslo, margaríny ukladáme vždy hore do chladničky. Keďže maslo ľahko nasáva cudzie arómy, nechávame ho vždy zabalené alebo ho skladujeme v nádobe na maslo. Ľahko roztierateľné maslo docielime, ak ho vyberieme z chladničky, približne 15 minút pred každým použitím.

Ryby

Zvyknú sa veľmi rýchlo pokaziť. Dáme ich na tanier zo skla alebo porcelánu (keďže nesajú pach) a prikryjeme potravinovou fóliou. Položíme ich nad priehradku na zeleninu.

Vajcia

Dávame ich von z kartónu. Vyberieme ich z obalu a dáme ich do priehradky na vajíčka vo dverách alebo do šálky.

Mliečne výrobky

Po otvorení čo najskôr spotrebovať. Jogurt, tvaroh, smotanu a podobne postavíme do strednej priehradky v chladničke, buď pôvodne zabalené alebo prikryté s potravinovou fóliou.

Syry

Chránime ich papierom. Syry rozdelíme podľa druhov a dávame ich zvlášť do uzatváracích dóz, ktoré skladujeme vo vrchnej časti chladničky. Pridaním surových rezancov alebo kocky cukru zabránime vlhkosti. Ďalšou alternatívou je aj špeciálny papier na syry.

Mäso a hydina

Vložíme do dózy na potraviny. Mäso a hydinu udržíme dlhšie čerstvé, keď ich vyberieme z balenia, jemne osušíme a vložíme do dózy na potraviny. Skladujeme priamo nad priehradkou na zeleninu (pretože tam je najchladnejšie).