Na trh prichádzajú prémiové, ručne pripravované chleby pod novou značkou Baker Street – Chleby z dobrej adresy.

Základom pre chlebíky Baker Street je vlastný kvások, o ktorý sa skúsení pekári pravidelne a zodpovedne starajú, aby sa im odmenil chutnými bochníkmi s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Chlebíky neobsahujú žiadne konzervačné, ani iné prídavné látky, len kvások, múku, vodu, soľ a kus pekárskeho umenia.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: Penam

Pekárski majstri cesto ručne spracúvajú, vážia aj tvarujú a nakoniec ho ozdobia rezom podľa vlastného návrhu – každý druh chleba má svoj vzor, ktorým sa odlišuje od ostatných. V ošatke potom cesto zreje dlhých trinásť hodín, aby chlieb získal žiadanú mäkkú striedku s veľkými okami a jedinečnú chuť. Správne nakysnutý bochník z kvásku je nielen veľmi chutný, ale aj ľahšie stráviteľný.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: Penam

Nová značka Baker Street prináša tri druhy kváskového chleba, na ktorých si môže pochutnať celá rodina.
Kváskový pšeničný chlieb (850g) je pripravený z kvalitnej pšeničnej múky (50 %), pšeničného kvásku, soli a vody. Podobné zloženie majú aj ďalšie dva druhy. Kváskový semienkový chlieb (750g) obsahuje okrem pšeničnej múky a kvásku aj 7% semienok, ktoré mu dodávajú originálnu chuť. V okrúhlom bochníku Kváskového špaldového chleba (650g) okrem pšeničnej múky a pšeničného kvásku nechýba špaldová múka (27%). Vyberte si ten vás najobľúbenejší.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: Penam

Orientačná cena: 2,99€
Dostanete kúpiť v sieti predajní Tesco, Terno a Billa na západnom Slovensku a cez e-shop www.lunys.sk priamo k vám domov po celom Slovensku.

Pšeničný s mozzarellou a cherry paradajkami

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: Penam

Suroviny:

  • Baker Street Kváskový pšeničný chlieb
  • mozzarella
  • cherry paradajky
  • bazalkové listy
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:
Mozzarellu nakrájame na plátky. Cherry paradajky prerežeme na polovice, dáme do misky, pridáme bazalkové listy, ochutíme olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením.
Krajce kváskového pšeničného chleba opečieme v hriankovači do chrumkava. Na opečené krajce chleba poukladáme plátky mozzarelly a na vrch dáme paradajkový šalát.

Tip: Použite cherry paradajky rôznych farieb, šalát bude krásne farebný.

Semienkový s grilovanou hruškou a prosciuttom

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: Penam

Suroviny:

  • Baker Street Kváskový semienkový chlieb
  • hruška
  • maslo
  • prosciutto
  • píniové oriešky
  • hrozno

Postup:
Na panvici, na masle opečieme na plátky nakrájanú hrušku do zlatista. V druhej panvici nasucho opečieme píniové oriešky. Kváskový semienkový chlieb opečieme v hriankovači do chrumkava. Pripravené hrušky poukladáme na chrumkavý krajec chleba, dozdobíme šunkou, orieškami a hroznom.

Tip: Pri opekaní položte na hrušku plátok kozieho syra, ktorý sa k opekanej hruške výborne hodí a doplní chuť chlebíka.

Špaldový s arašidovým maslom a ovocím

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: Penam

Suroviny:

  • Baker Street Kváskový špaldový chlieb
  • chrumkavé arašidové maslo
  • banán
  • čučoriedky
  • javorový sirup

Postup:
Krajec kváskového špaldového chleba natrieme arašidovým maslom, poukladáme naň banán nakrájaný na kolieska, celé čučoriedky a prelejeme javorovým sirupom.

Tip: Vyskúšajte namiesto čučoriedok nakrájané jahody alebo iné sezónne ovocie.