Hruškový šalát
4 porcie
● 600 g mixovaného šalátu
● 100 g hrozna
● 2 hrušky
● 250 ml bieleho gréckeho jogurtu
● 100 g syra s modrou plesňou
● 1 jarná cibuľka
● 2 PL pažítky
● olivový olej
● šťava z 1/2 citróna
● soľ
● mleté čierne korenie
Hrušky ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hrozno umyjeme, osušíme, bobule prekrojíme a zbavíme jadierok. Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. V mise zmiešame šalát, pridáme hrušky, hrozno a cibuľku. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Syr nastrúhame, zmiešame s jogurtom a pridáme do šalátu. Okoreníme a posypeme nasekanou pažítkou.
Čas prípravy: 30 minút
Základ na večeru si môžete urobiť deň predtým.
Zdroj: Shutterstock