Hruškový šalát

4 porcie

● 600 g mixovaného šalátu

● 100 g hrozna

● 2 hrušky

● 250 ml bieleho gréckeho jogurtu

● 100 g syra s modrou plesňou

● 1 jarná cibuľka

● 2 PL pažítky

● olivový olej

● šťava z 1/2 citróna

● soľ

● mleté čierne korenie

Hrušky ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hrozno umyjeme, osušíme, bobule prekrojíme a zbavíme jadierok. Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. V mise zmiešame šalát, pridáme hrušky, hrozno a cibuľku. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Syr nastrúhame, zmiešame s jogurtom a pridáme do šalátu. Okoreníme a posypeme nasekanou pažítkou.

Čas prípravy: 30 minút

Základ na večeru si môžete urobiť deň predtým.
Základ na večeru si môžete urobiť deň predtým.
Zdroj: Shutterstock