Vyrovnáva cukrové prehrešky

Ak si aj vy rady doprajete sladké maškrty, mali by ste vyskúšať škoricu. Vedci pri skúmaní vplyvu jablkového koláča na hladinu cukru v krvi logicky očakávali prudký nárast produkcie inzulínu, ktorý spôsobuje aj o to rýchlejší pokles hladiny cukru v krvi. Stal sa však pravý opak. U testovaných osôb zostali hodnoty po tomto koláči stabilné, energia z jedla sa spálila a neukladala do zásoby.

Vedci prišli na to, že za týmto prekvapením sa skrýva škorica. Presnejšie rastlinné látky, ktoré koreniu dodávajú typickú arómu a ktoré zabraňujú prudkým výkyvom hladiny cukru v krvi a súčasne účinkujú ako ochrana pred nadváhou. Okrem toho škoricové enzýmy spomaľujú tráviaci proces sacharidov a telo si tak ich opätovnú novú zásobu nepýta priskoro.