Surová cibuľa je nepochybne zdravá, a pritom lacná zelenina. Mnohí sa jej však vyhýbajú kvôli silnej aróme a štipľavej chuti. Nehovoriac o tom, že po jej konzumácii páchne celý človek. Surová cibuľa je pritom chutná a chrumkavá a k niektorým jedlám jednoducho patrí.

Vyhadzujete odrezky z jarnej cibuľky? Škoda!
Vyhadzujete odrezky z jarnej cibuľky? Škoda!
Zdroj: Shutterstock

Existuje spôsob, ako urobiť z ostrej cibule jemnú, no pikantnú ingredienciu. Cibuľu nakrájajte na kolieska a zalejte citrónovou alebo limetkovou šťavou. Nechajte postáť pár minút. Kyslosť citróna vytiahne ostrý pach cibule.

The young man knows what foods from a chill: garlic, onion, lemon.
The young man knows what foods from a chill: garlic, onion, lemon.
Zdroj: iStockphoto

Takto upravenú cibuľu môžete dať na hotdogy, do šalátu, hamburgeru,  ale aj ako prílohu k mäsu.