Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete cesnakovú pochúťku na hrianky, ale po krájaní vám páchnu prsty? Zaberie tento trik!

Páchnu vám prsty po krájaní cesnaku? Zaberie

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Neviete sa zbaviť nepríjemného zápachu po krájaní cesnaku? Zaberie tento trik a vy si môžete pokojne pripraviť skvelú cesnakovú pochúťku na hrianky.

Radíme vám:

– Existuje veľmi jednoduchý trik. Stačí si do rúk vziať hrniec, lyžicu či akýkoľvek kus nehrdzavejúcej ocele a šúchať pod studenou vodou prsty o oceľ.

Tento fyzikálny trik spočíva v tom, že sírnaté zložky obsiahnuté v cesnaku sa naviažu na ióny nehrdzavejúcej ocele. Studená voda pritom pomáha sťahovať póry, vďaka čomu sa z nich esenciálne oleje cesnaku rýchlejšie vyplavujú.

 

Cesnaková zmes na hrianky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Cesnaková zmes na hrianky

Potrebujeme (Na 2 poháriky asi po 125 ml):

12 hlavičiek cesnaku, 75 ml olivového oleja

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Cesnaková zmes na hrianky

Takto sas to podarí:

1. Do alobalu zabalíme vždy po 3 hlavičky cesnaku, dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C asi 1 hodinu.

2. Potom cesnak rozbalíme z alobalu a necháme vychladnúť.

3. Cesnak rozdelíme na jednotlivé strúčiky, olúpeme ich a upečený cesnak rozmixujeme vo vyššej nádobe.

4. K cesnakovému pyré pridáme olivový olej, dôkladne ho rozmiešame, rozdelíme do pohárikov a dobre uzatvoríme. V chladničke vydrží asi 6 mesiacov, pokiaľ oveľa rýchlejšie neskončí na hriankach.

Ďalšie tipy a triky:

Vyberáme pre vás niečo PLUS