Cviklová nátierka

Potrebujeme

1 konzervu cíceru

500 g cvikly

soľ, korenie

Citrónovú šťavu

strúčik cesnaku

olivový olej

Takto sa to podarí:

Cviklová nátierka
Cviklová nátierka
Zdroj: Nový Čas pre ženy

1. Cviklu olúpeme, pokrájame a dáme do pekáča. Posolíme, polejeme trochou olivového oleja a dáme piecť na 200 stupňov do rúry aspoň na hodinu, kým nie je cvikla mäkká.

Cviklová nátierka
Cviklová nátierka
Zdroj: Nový Čas pre ženy

2. Do misky potom dáme cícer, vychladnutú cviklu, citrón, soľ, korenie, asi 50 ml olivového oleja a cesnak.

Cviklová nátierka
Cviklová nátierka
Zdroj: Nový Čas pre ženy

3. Všetko spolu rozmixujeme. Podávame s pečivom.

Cviklová nátierka
Cviklová nátierka
Zdroj: Nový Čas pre ženy