NA 4 PORCIE POTREBUJEME:

500 g mletého bravčového mäsa
2 vajcia
2 cibule
1 PL horčice
2 citróny
olej na vyprážanie
1 PL petržlenovej vňate
1 ČL mletej červenej papriky
mleté čierne korenie, soľ

POSTUP:

1. Mleté mäso, vajcia, horčicu, jednu nadrobno nasekanú cibuľu, soľ, mletú papriku, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať spolu dobre zmiešame.

2. Navlhčenými rukami z mäsovej hmoty tvarujeme guľôčky, ktoré vyprážame na oleji.

3. Vyprážané guľôčky vyberieme a do výpeku dáme restovať na kolieska nakrájanú druhú cibuľu. Po chvíli pridáme kôru z dobre umytého citróna a pokrájanú citrónovú dužinu bez kôstok. Ochutíme šťavou z druhého citróna, premiešame a krátko povaríme. Podávame poliate citrónovou omáčkou. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky.