Preč s CESNAKOVOU ARÓMOU

Pri krájaní cesnaku zostáva jeho aróma na noži a pri ďalšom krájaní sa prenáša na potraviny. Odstránite ju jednoducho tak, že ostrím prejdete po surovom zemiaku alebo mrkve.

Preč s cesnakovou arómou
Preč s cesnakovou arómou
Zdroj: shutterstock

Šikovný trik

Niekedy nám polovička citróna zostane dlhšie ležať na kuchynskej linke. Nepríjemné je najmä to, že po dlhšom ležaní na vzduchu začne narezaný citrón schnúť. Tento proces spomalíte, keď ho po narezaní položíte reznou časťou na malý tanierik posypaný tenkou vrstvou cukru.

Šikovný trik
Šikovný trik
Zdroj: shutterstock

Cez víkend grilujeme

Mäso a zelenina pečené na drevenej špajdli sú vždy rýchlou a chutnou voľbou. Len občas sa pri jedení zamažeme viac, ako by sme chceli, pretože hlavne mäso drží na drevenej paličke ako prilepené. Preto je dobré špajdľu na noc alebo aspoň na 30 minút namočiť do studenej vody. Mäso sa po upečení bude od nej krásne oddeľovať.

Cez víkend grilujeme
Cez víkend grilujeme
Zdroj: shutterstock

Padlo nám do oka

Na šalát
Horúce letné dni nás priam vyzývajú, aby sme si na obed dali niečo ľahké, ako napríklad šalát. Chutných receptov je neúrekom, a tak jediné, čo potrebujeme, je vhodná veľká misa, kde nebude problém šalátik zamiešať. Máme pre vás zopár tipov.

Na drevenom podstavci, Peknuo, 39,10 €
Na drevenom podstavci, Peknuo, 39,10 €
Zdroj: Peknuo

SOS z kuchyne

Čo s nespotrebovanými žĺtkami?

Petra z Nitry

SOS z kuchyne
SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock

Radí redaktorka Petra Mitringová

Často sa stáva, že pri pečení nám zostanú nepoužité žĺtky. Čo s nimi? Na vzduchu rýchlo obschnú a už sa nedajú použiť. Jedna možnosť je dať ich do mrazničky a na nádobku napísať, koľko kusov sa tam skrýva. Druhou možnosťou je dať ich do misky, zaliať malým množstvom studenej vody a zakryť. Takto vydržia v chladničke až štyri dni. Keď ich budete potrebovať, jednoducho vodu vylejete a žĺtky spotrebujete.