Sladké

Čokoládová s hruškami

1 porcia

50 g ovsených vločiek ● 250 ml nízkotučného mlieka ● 40 g kakaového prášku ● 40 g čokoládového proteínu ● 1 hruška ● 25 g pražených lieskovcov

Ovsené vločky premiešame s mliekom, kakaom a proteínovým práškom. Privedieme do varu a krátko povaríme. Necháme 10 minút odstáť. Potom umyjeme hrušku, nakrájame ju na tenké plátky a pridáme k vločkám. Orechy nasekáme a nasypeme navrch kaše.

Čas prípravy: 15 minút

Čokoládová s hruškami
Zdroj: shutterstock

Tutti-frutti

1 porcia

1 broskyňa ● 1 hruška ● 50 g ovsených vločiek ● 250 ml nízkotučného mlieka ● 2 PL medu ● 1 vanilkový struk

Broskyňu a hrušku opláchneme, osušíme, nakrájame na tenké plátky, poukladáme do zapekacej misy a pokvapkáme medom. Pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Medzitým zmiešame ovsené vločky s mliekom a dreňou z vanilkového struku a privedieme do varu. Stiahneme z ohňa a necháme 10 minút odstáť. Pridáme pečené ovocie a podávame.

Čas prípravy: 30 minút

Voňavá Tutti- frutti
Zdroj: shutterstock

Slané

So špenátom a s vajcami

1 porcia

100 g šampiňónov ● 1/2 cibule ● 1/2 strúčika cesnaku ● 1/2 PL masla ● 125 g špenátu ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 vajce ● sezam ● olej ● 40 g jemných ovsených vločiek ● 1 ČL zeleninového bujónu

Huby očistíme a rozštvrtíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Polovicu opražíme na troche masla. Pridáme špenát a 1 PL vody, privedieme do varu a pod pokrievkou dusíme asi 8 minút. Osolíme, okoreníme. Vajce uvaríme natvrdo. Na oleji podusíme huby, pridáme zvyšný cesnak a dochutíme soľou a korením. Na troche oleja opražíme cibuľu, pridáme ovsené vločky a krátko opekáme. Zalejeme 150 ml vody a zamiešame bujón. Privedieme do varu a necháme 5 minút odležať. Dochutíme soľou a korením. Podávame so špenátom, s vajcom, hubami, posypeme sezamom.

Čas prípravy: 20 minút

So špenátom a s vajcami
Zdroj: shutterstock