Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Prvé jedlo dňa je pre telo ako budíček: Ak už neviete, čo ráno zjesť, skúste 3 úžasné recepty!

Raňajky pre šampiónky

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Prvé jedlo hneď zrána nám dodá silu a živiny na celý deň. Ideálne sú ovsené kaše, ktoré si môžete pripraviť podľa chuti nasladko aj naslano a vždy inak.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lekár MUDR. BORIS BAJER, PHD nám poradil ako predísť nafúknutému brušku NIELEN počas PMS!
    Zdroj: Mobil/ Boris Bajer

    Sladké

    Čokoládová s hruškami

    1 porcia

    50 g ovsených vločiek ● 250 ml nízkotučného mlieka ● 40 g kakaového prášku ● 40 g čokoládového proteínu ● 1 hruška ● 25 g pražených lieskovcov

    Ovsené vločky premiešame s mliekom, kakaom a proteínovým práškom. Privedieme do varu a krátko povaríme. Necháme 10 minút odstáť. Potom umyjeme hrušku, nakrájame ju na tenké plátky a pridáme k vločkám. Orechy nasekáme a nasypeme navrch kaše.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: shutterstock

    Čokoládová kaša s hruškami.

    Tutti-frutti

    1 porcia

    1 broskyňa ● 1 hruška ● 50 g ovsených vločiek ● 250 ml nízkotučného mlieka ● 2 PL medu ● 1 vanilkový struk

    Broskyňu a hrušku opláchneme, osušíme, nakrájame na tenké plátky, poukladáme do zapekacej misy a pokvapkáme medom. Pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Medzitým zmiešame ovsené vločky s mliekom a dreňou z vanilkového struku a privedieme do varu. Stiahneme z ohňa a necháme 10 minút odstáť. Pridáme pečené ovocie a podávame.

    Čas prípravy: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Voňavá Tutti- frutti

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Dali by ste si na raňajky či desiatu niečo sladké? Chrumkavú mňamku zo 4 surovín máte hotovú za pár minút

      Slané

      So špenátom a s vajcami

      1 porcia

      100 g šampiňónov ● 1/2 cibule ● 1/2 strúčika cesnaku ● 1/2 PL masla ● 125 g špenátu ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 vajce ● sezam ● olej ● 40 g jemných ovsených vločiek ● 1 ČL zeleninového bujónu

      Huby očistíme a rozštvrtíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Polovicu opražíme na troche masla. Pridáme špenát a 1 PL vody, privedieme do varu a pod pokrievkou dusíme asi 8 minút. Osolíme, okoreníme. Vajce uvaríme natvrdo. Na oleji podusíme huby, pridáme zvyšný cesnak a dochutíme soľou a korením. Na troche oleja opražíme cibuľu, pridáme ovsené vločky a krátko opekáme. Zalejeme 150 ml vody a zamiešame bujón. Privedieme do varu a necháme 5 minút odležať. Dochutíme soľou a korením. Podávame so špenátom, s vajcom, hubami, posypeme sezamom.

      Čas prípravy: 20 minút

      Zdroj: shutterstock

      So špenátom a s vajcami

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.