SOS z kuchyne

Paprika mi spôsobuje zažívacie problémy. Ako tomu zabrániť?

Magda z Hlohovca

S trávením surovej papriky má ťažkosti veľa ľudí. Na vine je zväčša šupka. Skúste ju pred pridaním do jedla odstrániť pomocou škrabky. Prípadne papriku tepelne upravte. Uvidíte, že vám to pomôže.

 

SOS z kuchyne
SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock

Čerstvá bazalka

Záhradky aj balkónové parapety už zdobia čerstvé bylinky a hneď je radosť variť. Obľúbená je najmä bazalka, ktorá úžasne vonia a každému jedlu dodá chuť stredomorskej kuchyne. Mnoho ľudí však robí chybu a pridávajú ju do jedla už počas varenia. Nerobte to. Bazalka znesie len jemný ohrev, ale najintenzívnejšie vám bude chutiť aj tak čerstvá, práve odtrhnutá z kríčka.

Čerstvá bazalka je najlepšia
Čerstvá bazalka je najlepšia
Zdroj: shutterstock

Chutnejšia praženica

Skúste do miešaných vajec na praženicu pridať aj lyžicu vyšľahanej smotany na šľahanie. Praženica bude nádherne vzdušná a vaši labužníci milo prekvapení.

Ako spraviť chutnejšiu praženicu?
Ako spraviť chutnejšiu praženicu?
Zdroj: shutterstock

Vyrobte si doma kvások

Dnešok ukázal, že aj takú základnú surovinu, ako je droždie, v obchode jednoducho nezoženiete. Našťastie sa dá kvások ľahko pripraviť aj doma.

Potrebujete: 100 ml vlažného piva, 1 PL múky, 1 ČL cukru

Postup: Do sterilizovaného pohára nalejte pivo, pridajte múku a cukor a poriadne potraste, aby sa zmes dobre premiešala. Nechajte odležať aspoň 15 hodín pri izbovej teplote. Uzáver nezatiahnite úplne, aby mohol vznikajúci tlak unikať. Pri pečení použite 100 až 150 ml zmesi, pričom zodpovedajúce množstvo tekutín v recepte vynechajte.

Aj doma si viete vyrobiť kvások
Aj doma si viete vyrobiť kvások
Zdroj: shutterstock

Padlo nám do oka

Termoska na zmrzlinu

Slnečné dni nás lákajú dať si kopček či dva lahodnej zmrzliny od blízkeho zmrzlinára. Aby ste si ľadovú pochúťku mohli odniesť domov bez toho, aby sa roztopila, potrebujete termosku. Našťastie, výber je široký, a tak môže byť nielen praktická, ale aj pekná.

Pastelka, 1,2 l, Fortel-katalog, 8,86 €
Pastelka, 1,2 l, Fortel-katalog, 8,86 €
Zdroj: Fortel- katalóg

Pre knihomoľky

Ella Woodwardová Mills: Lahodne s Ellou – Kniha receptov

Ak vás zaujala táto známa a veľmi úspešná anglická blogerka a podnikateľka, rozhodne vám nesmie chýbať jej piata kniha. Je plná receptov na zdravé vegánske a hlavne megachutné jedlá plné ovocia a zeleniny. Určite nebudete banovať.
Tatran, 22,90 €

Ella Mills Woodward: Lahodne s Ellou- kniha receptov
Ella Mills Woodward: Lahodne s Ellou- kniha receptov
Zdroj: Tatran