Zdroj: Shutterstock

Mikrovlnka je v tradícii rýchlej kuchyne náš najlepší priateľ. Zvyšky zo včera nie je problém ohriať do pár sekúnd, pričom na sporáku by to trvalo aj 20 minút. Čo však nevie každý – nie všetky potraviny sa môžu v mikrovlnke ohrievať. Ktoré to sú a prečo?

Kuracie mäso

Hydina je veľmi náchylná na salmonelu. Práve preto by mala byť vždy riadne tepelne upravená. Avšak aj prevarené mäsko poskytuje pre baktérie ideálnu živnú pôdu. A baktérie môže zabiť opäť len vysoká teplota. V mikrovlnke sa obsah ohrieva pomocou žiarenia, čo sa deje síce veľmi rýchlo, ale aj veľmi nerovnomerne. Napríklad pri salmonele je potrebný vplyv teploty aspoň 70 stupňov a to až po dobu 10 minút. Z tohto dôvodu by ste mali kuracie mäso znovu prepiecť na panvici.

Cameron Diaz začína deň nezvyčajnými raňajkami.
Cameron Diaz začína deň nezvyčajnými raňajkami.
Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock