Späť na článok: 

Pomastite si brušká lahodnou husacinou a morkou: Hmm, vaše chuťové poháriky budú spievať ódy!

Zatvoriť galériu

Popis k fotke:

Zdieľaj fotoDiskusia 
Husacie hody.

Tradičná pečená hus 
Potrebujeme: 
4-kilogramovú hus, 2 jablká, 
2 hrušky, rascu, soľ, mlieko, 
33-percentnú smotanu 
Ako na to: Hus nasolíme zvonka 
i zvnútra a necháme 12 hodín odležať. 
Potom ju zvonka umyjeme mliekom, 
vložíme do pekáča prsami dole, vlo- 
žíme do nej rozpolené jablká a hruš- 
ky, posypeme rascou, prikryje- 
me a pečieme hodinu v uzatvo- 
renom pekáči pri teplote 150 
stupňov. Otvoríme, hus potrie- 
me masťou a opäť ju pečieme ho- 
dinu odokrytú. Po druhej hodi
Husacie hody.

Tradičná pečená hus 
Potrebujeme: 
4-kilogramovú hus, 2 jablká, 
2 hrušky, rascu, soľ, mlieko, 
33-percentnú smotanu 
Ako na to: Hus nasolíme zvonka 
i zvnútra a necháme 12 hodín odležať. 
Potom ju zvonka umyjeme mliekom, 
vložíme do pekáča prsami dole, vlo- 
žíme do nej rozpolené jablká a hruš- 
ky, posypeme rascou, prikryje- 
me a pečieme hodinu v uzatvo- 
renom pekáči pri teplote 150 
stupňov. Otvoríme, hus potrie- 
me masťou a opäť ju pečieme ho- 
dinu odokrytú. Po druhej hodi
Otvorenie husacej sezony v Slovenskom Grobe
Otvorenie husacej sezony v Slovenskom Grobe
Zahajenie sezony 2012 Husacie hody v Slovenskom Grobe.
Zahajenie sezony 2012 Husacie hody v Slovenskom Grobe.
Cech Husacinárov Slovenského Grobu organizuje 12. roèník Dòa otvorených dverí, ktorý sa uskutoèní v Slovenskom Grobe 1. septembra 2012. Na snímke ukážka podávania peèenej husy. Slovenský Grob, 27. augusta 2012.  FOTO TASR - Michal Svítok  *** Local Caption *** tlaèové konferencie besedy  TK TB  Cech husacinárov  12. roèník Deò otvorených dverí  husacie špeciality  zaèiatok  jesenná husacinová  sezóna
Cech Husacinárov Slovenského Grobu organizuje 12. roèník Dòa otvorených dverí, ktorý sa uskutoèní v Slovenskom Grobe 1. septembra 2012. Na snímke ukážka podávania peèenej husy. Slovenský Grob, 27. augusta 2012.  FOTO TASR - Michal Svítok  *** Local Caption *** tlaèové konferencie besedy  TK TB  Cech husacinárov  12. roèník Deò otvorených dverí  husacie špeciality  zaèiatok  jesenná husacinová  sezóna
Otvorenie husacej sezony v Slovenskom Grobe
Otvorenie husacej sezony v Slovenskom Grobe
Zahajenie sezony 2012 Husacie hody v Slovenskom Grobe.
Zahajenie sezony 2012 Husacie hody v Slovenskom Grobe.
Husacina - Slovensky Grob
Husacina - Slovensky Grob
Na snimke pecena hus pripravena na podavanie pre zakaznikov restauracia Gurmansky Grob, venujucej sa specialne priprave husaciny.
Na snimke pecena hus pripravena na podavanie pre zakaznikov restauracia Gurmansky Grob, venujucej sa specialne priprave husaciny.
Cech Husacinárov Slovenského Grobu organizuje 12. roèník Dòa otvorených dverí, ktorý sa uskutoèní v Slovenskom Grobe 1. septembra 2012. Na snímke ukážka podávania peèenej husy. Slovenský Grob, 27. augusta 2012.  FOTO TASR - Michal Svítok   *** Local Caption *** tlaèové konferencie besedy  TK TB  Cech husacinárov  12. roèník Deò otvorených dverí  husacie špeciality  zaèiatok  jesenná husacinová  sezóna
Cech Husacinárov Slovenského Grobu organizuje 12. roèník Dòa otvorených dverí, ktorý sa uskutoèní v Slovenskom Grobe 1. septembra 2012. Na snímke ukážka podávania peèenej husy. Slovenský Grob, 27. augusta 2012.  FOTO TASR - Michal Svítok   *** Local Caption *** tlaèové konferencie besedy  TK TB  Cech husacinárov  12. roèník Deò otvorených dverí  husacie špeciality  zaèiatok  jesenná husacinová  sezóna
Husacina - Slovensky Grob
Husacina - Slovensky Grob
Husacie hody.

Tradičná pečená hus 
Potrebujeme: 
4-kilogramovú hus, 2 jablká, 
2 hrušky, rascu, soľ, mlieko, 
33-percentnú smotanu 
Ako na to: Hus nasolíme zvonka 
i zvnútra a necháme 12 hodín odležať. 
Potom ju zvonka umyjeme mliekom, 
vložíme do pekáča prsami dole, vlo- 
žíme do nej rozpolené jablká a hruš- 
ky, posypeme rascou, prikryje- 
me a pečieme hodinu v uzatvo- 
renom pekáči pri teplote 150 
stupňov. Otvoríme, hus potrie- 
me masťou a opäť ju pečieme ho- 
dinu odokrytú. Po druhej hodi
Husacie hody.

Tradičná pečená hus 
Potrebujeme: 
4-kilogramovú hus, 2 jablká, 
2 hrušky, rascu, soľ, mlieko, 
33-percentnú smotanu 
Ako na to: Hus nasolíme zvonka 
i zvnútra a necháme 12 hodín odležať. 
Potom ju zvonka umyjeme mliekom, 
vložíme do pekáča prsami dole, vlo- 
žíme do nej rozpolené jablká a hruš- 
ky, posypeme rascou, prikryje- 
me a pečieme hodinu v uzatvo- 
renom pekáči pri teplote 150 
stupňov. Otvoríme, hus potrie- 
me masťou a opäť ju pečieme ho- 
dinu odokrytú. Po druhej hodi
Knedľa so slaninou
Knedľa so slaninou
Húska s gaštanmi a hubami
Húska s gaštanmi a hubami
Gaštanovo-
hrušková morka
Gaštanovo-
hrušková morka
Zemiakové lokše
Zemiakové lokše

Diskusia k fotke