Späť na článok: 

TAJOMSTVO večnej MLADOSTI sa skrýva v týchto POTRAVINÁCH: Stačí zahrnúť do jedálnička a...

Zatvoriť galériu

1 / 32 | Optimizmus prispieva k dlhovekosti. zdroj: Shutterstock

2 / 32 | S quinoou, batatmi a ružičkovým kelom zdroj: Shutterstock

3 / 32 | granátové jablko zdroj: SHUTTERSTOCK

4 / 32 | Zdravé raňajky s granátovým jablkom zdroj: Shutterstock

5 / 32 | TARTALETKY S BIELOU ČOKOLÁDOU A GRANÁTOVÝM JABLKOM zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

6 / 32 | šalát, jablkovo - feniklový s granátovým jablkom recept: 4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, ODLEŽANIE 30 MINÚT • 1 citrón • 2 fenikle • 1 jablko • pol granátového jablka • 3 vetvičky kôpru • soľ, mleté čierne korenie, cukor • olivový olej 1. Na zálievku zmiešajte šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžič- ku cukru. Zašľahajte 3 lyžice oleja. Fenikel očistite, vňať odložte bokom. Buľvy oplách- nite, rozpoľte, vyrežte hlúbik a nastrúhajte na veľm zdroj: LAURA WITTEKOVA

7 / 32 | Vanilkový krém s omáčkou z granátového jablka zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

8 / 32 | šalát s pečenou tekvicou recept: 4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 – 30 MINÚT • 1 menšia tekvica hokaido • 1 stredne veľká červená cibuľa • 4 vetvičky tymianu • 2 vetvičky rozmarínu • 2 lyžice olivového oleja • 1 lyžica medu • soľ, mleté čierne korenie • 1 balenie baby špenátu • 1 granátové jablko • za hrsť vlašských orechov • 200 g kozieho syra (môžete použiť aj iný čerstvý syr) Na dresing: • 1 lyžica dijonskej horčice • 1 lyžica jablkového octu • 4 lyžice olivového oleja • 1 lyžicu m zdroj: LAURA WITTEKOVA

9 / 32 | Brusnicový tart s tvarohom zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

10 / 32 | Šalát so šošovicou zdroj: shutterstock

11 / 32 | Indian,Dal.,Traditional,Indian,Soup,Lentils.,Indian,Dhal,Spicy,Curry zdroj: Shutterstock

12 / 32 | Plastic,Containers,Filled,With,Cereals,(buckwheat,,Oatmeal,,Lentils,,Flour),Are zdroj: Shutterstock

13 / 32 | Doprajte si aj strukoviny. Nízky obsah tuku a vysoký podiel vlákniny z nich robí jednu z najdiétnejších potravín, vďaka ktorým je človek nielen dlho sýty, ale takisto zlepšujú trávenie. zdroj: Shutterstock

14 / 32 | Budhova miska s pečenou zeleninou zdroj: Shutterstock

15 / 32 | Fazuľový guláš z rúry zdroj: Shutterstock

16 / 32 | Morkana ázijský spôsob zdroj: Shutterstock

17 / 32 | Losos so zeleným pestom zdroj: Shutterstock

18 / 32 | Fazuľový teplý šalát s kuracím mäsom zdroj: Shutterstock

19 / 32 | Talianske cestoviny s cícerom zdroj: Shutterstock

20 / 32 | Čierna fazuľa. To je niečo! Výživári odporúčajú jesť strukoviny všetkými desiatimi. Obsahujú totiž bielkoviny a zložité sacharidy, vďaka ktorým budete dlhšie sýti a aj hladina cukru v krvi bude skrotená. Ochránite sa tak pred prejedaním či chuťou na sladké. Konkrétne čierne fazuľky sú bohaté najmä na železo, draslík či zinok. zdroj: Shutterstock

21 / 32 | Šalát z cvikly a zo šošovice zdroj: Shutterstock

22 / 32 | Hrachová polievka so slaninou zdroj: Shutterstock

23 / 32 | Kovbojská fazuľa zdroj: Shutterstock

24 / 32 | Hŕstková zdroj: Gurmet/Marie Bartošová

25 / 32 | 6. Strukoviny Fazuľa, hrach, cícer či šošovica majú veľmi nízky GI. Sú tiež dobrým zdrojom živín, ktoré môžu pomôcť udržať zdravú hladinu cukru v krvi. Je to vďaka vyššiemu obsahu vlákniny, komplexných sacharidov, bielkovín. Tieto benefity sa všaj netýkajú spracovaných potravín, ako sú fazuľa v paradajkovej omáčke a podobne. Tam je už GI podstatne vyšší.  zdroj: Shutterstock.com

26 / 32 | Strukoviny zdroj: shutterstock

27 / 32 | Táto strukovina vyživuje kosti. zdroj: Shutterstock

28 / 32 | OVSENÉ RIZOTO S HUBAMI zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

29 / 32 | Ilustračná snímka zdroj: Shutterstock

30 / 32 | Ilustračná snímka zdroj: Shuterstock

31 / 32 | Red,Juice,Pomegranate,On,Dark,Background zdroj: Shutterstock

32 / 32 | Friendly,Woman,Tending,An,Organic,Vegetable,Stall,At,A,Farmer's zdroj: Shutterstock

Optimizmus prispieva k dlhovekosti. Optimizmus prispieva k dlhovekosti.
S quinoou, batatmi a ružičkovým kelom S quinoou, batatmi a ružičkovým kelom
granátové jablko granátové jablko
Zdravé raňajky s granátovým jablkom Zdravé raňajky s granátovým jablkom
TARTALETKY S BIELOU ČOKOLÁDOU A GRANÁTOVÝM JABLKOM TARTALETKY S BIELOU ČOKOLÁDOU A GRANÁTOVÝM JABLKOM
šalát, jablkovo - feniklový s granátovým jablkom

recept:
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, ODLEŽANIE 30 MINÚT
• 1 citrón
• 2 fenikle
• 1 jablko
• pol granátového jablka • 3 vetvičky kôpru
• soľ, mleté čierne korenie, cukor • olivový olej
1. Na zálievku zmiešajte šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžič-
ku cukru. Zašľahajte 3 lyžice oleja. Fenikel očistite, vňať odložte bokom. Buľvy oplách- nite, rozpoľte, vyrežte hlúbik a nastrúhajte na veľm šalát, jablkovo - feniklový s granátovým jablkom

recept:
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, ODLEŽANIE 30 MINÚT
• 1 citrón
• 2 fenikle
• 1 jablko
• pol granátového jablka • 3 vetvičky kôpru
• soľ, mleté čierne korenie, cukor • olivový olej
1. Na zálievku zmiešajte šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžič-
ku cukru. Zašľahajte 3 lyžice oleja. Fenikel očistite, vňať odložte bokom. Buľvy oplách- nite, rozpoľte, vyrežte hlúbik a nastrúhajte na veľm
Vanilkový krém s omáčkou z granátového jablka Vanilkový krém s omáčkou z granátového jablka
šalát s pečenou tekvicou

recept:
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT,
PEČENIE 20 – 30 MINÚT
• 1 menšia tekvica hokaido
• 1 stredne veľká červená cibuľa
• 4 vetvičky tymianu
• 2 vetvičky rozmarínu
• 2 lyžice olivového oleja
• 1 lyžica medu
• soľ, mleté čierne korenie
• 1 balenie baby špenátu
• 1 granátové jablko
• za hrsť vlašských orechov
• 200 g kozieho syra (môžete použiť
aj iný čerstvý syr)
Na dresing:
• 1 lyžica dijonskej horčice
• 1 lyžica jablkového octu
• 4 lyžice olivového oleja
• 1 lyžicu m šalát s pečenou tekvicou

recept:
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT,
PEČENIE 20 – 30 MINÚT
• 1 menšia tekvica hokaido
• 1 stredne veľká červená cibuľa
• 4 vetvičky tymianu
• 2 vetvičky rozmarínu
• 2 lyžice olivového oleja
• 1 lyžica medu
• soľ, mleté čierne korenie
• 1 balenie baby špenátu
• 1 granátové jablko
• za hrsť vlašských orechov
• 200 g kozieho syra (môžete použiť
aj iný čerstvý syr)
Na dresing:
• 1 lyžica dijonskej horčice
• 1 lyžica jablkového octu
• 4 lyžice olivového oleja
• 1 lyžicu m
Brusnicový tart s tvarohom Brusnicový tart s tvarohom
Šalát so šošovicou Šalát so šošovicou
Indian,Dal.,Traditional,Indian,Soup,Lentils.,Indian,Dhal,Spicy,Curry Indian,Dal.,Traditional,Indian,Soup,Lentils.,Indian,Dhal,Spicy,Curry
Plastic,Containers,Filled,With,Cereals,(buckwheat,,Oatmeal,,Lentils,,Flour),Are Plastic,Containers,Filled,With,Cereals,(buckwheat,,Oatmeal,,Lentils,,Flour),Are
Doprajte si aj strukoviny. Nízky obsah tuku a vysoký podiel vlákniny z nich robí jednu z najdiétnejších potravín, vďaka ktorým je človek nielen dlho sýty, ale takisto zlepšujú trávenie. Doprajte si aj strukoviny. Nízky obsah tuku a vysoký podiel vlákniny z nich robí jednu z najdiétnejších potravín, vďaka ktorým je človek nielen dlho sýty, ale takisto zlepšujú trávenie.
Budhova miska s pečenou zeleninou Budhova miska s pečenou zeleninou
Fazuľový guláš z rúry Fazuľový guláš z rúry
Morkana ázijský spôsob Morkana ázijský spôsob
Losos so zeleným pestom Losos so zeleným pestom
Fazuľový teplý šalát s kuracím mäsom Fazuľový teplý šalát s kuracím mäsom
Talianske cestoviny s cícerom Talianske cestoviny s cícerom
Čierna fazuľa. To je niečo! Výživári odporúčajú jesť strukoviny všetkými desiatimi. Obsahujú totiž bielkoviny a zložité sacharidy, vďaka ktorým budete dlhšie sýti a aj hladina cukru v krvi bude skrotená. Ochránite sa tak pred prejedaním či chuťou na sladké. Konkrétne čierne fazuľky sú bohaté najmä na železo, draslík či zinok. Čierna fazuľa. To je niečo! Výživári odporúčajú jesť strukoviny všetkými desiatimi. Obsahujú totiž bielkoviny a zložité sacharidy, vďaka ktorým budete dlhšie sýti a aj hladina cukru v krvi bude skrotená. Ochránite sa tak pred prejedaním či chuťou na sladké. Konkrétne čierne fazuľky sú bohaté najmä na železo, draslík či zinok.
Šalát z cvikly a zo šošovice Šalát z cvikly a zo šošovice
Hrachová polievka so slaninou Hrachová polievka so slaninou
Kovbojská fazuľa Kovbojská fazuľa
Hŕstková Hŕstková
6. Strukoviny
Fazuľa, hrach, cícer či šošovica majú veľmi nízky GI. Sú tiež dobrým zdrojom živín, ktoré môžu pomôcť udržať zdravú hladinu cukru v krvi. Je to vďaka vyššiemu obsahu vlákniny, komplexných sacharidov, bielkovín. Tieto benefity sa všaj netýkajú spracovaných potravín, ako sú fazuľa v paradajkovej omáčke a podobne. Tam je už GI podstatne vyšší.  6. Strukoviny
Fazuľa, hrach, cícer či šošovica majú veľmi nízky GI. Sú tiež dobrým zdrojom živín, ktoré môžu pomôcť udržať zdravú hladinu cukru v krvi. Je to vďaka vyššiemu obsahu vlákniny, komplexných sacharidov, bielkovín. Tieto benefity sa všaj netýkajú spracovaných potravín, ako sú fazuľa v paradajkovej omáčke a podobne. Tam je už GI podstatne vyšší. 
Strukoviny Strukoviny
Táto strukovina  vyživuje kosti. Táto strukovina  vyživuje kosti.
OVSENÉ RIZOTO S HUBAMI OVSENÉ RIZOTO S HUBAMI
Ilustračná snímka Ilustračná snímka
Ilustračná snímka Ilustračná snímka
Red,Juice,Pomegranate,On,Dark,Background Red,Juice,Pomegranate,On,Dark,Background
Friendly,Woman,Tending,An,Organic,Vegetable,Stall,At,A,Farmer's Friendly,Woman,Tending,An,Organic,Vegetable,Stall,At,A,Farmer's
Brokolicová polievka s fetou

Skúšali ste už BROKOLICOVÚ polievku s FETOU? Je to dobrota, po ktorej sa len tak zapráši!

Smotanovo-čokoládové rezy

MILUJEME ŠĽAHAČKU! Ste na tom ROVNAKO? Tak potom tieto DEZERTY budete ZBOŽŇOVAŤ!

Vďaka strave dokážete predísť mnohým ťažkostiam spôsobených pribúdajúcim vekom.

ALZHEIMER, CUKROVKA? Riziko vzniku zmiernite na MINIMUM pokiaľ do svojej stravy zaradíte TOTO!

Aj známe tváre podľahli mágii.

Známe ženy robia ZÁHADNÉ VECI, z ktorých až mrazí: TOTO je tajomstvo večnej mladosti JLo?!

Premiere Of Open Road Films'

Herečka Anna KENDRICK v nádherných jarných ŠATÁCH rozžiarila ULICU, tie musíte mať v ŠATNÍKU!!

Manželovu neveru vyzradila milenka! Vodil si ju do nášho bytu a ona to zverejnila na Instagrame

Muž si písal s inou, tak ho podozrieva z nevery: K tomu sa pridal bolestivý ORGAZMUS! Čo s tým?