TAJOMSTVO večnej MLADOSTI sa skrýva v týchto POTRAVINÁCH: Stačí zahrnúť do jedálnička a...
Zatvoriť galériu1 / 32 | Optimizmus prispieva k dlhovekosti. zdroj: Shutterstock
2 / 32 | S quinoou, batatmi a ružičkovým kelom zdroj: Shutterstock
3 / 32 | granátové jablko zdroj: SHUTTERSTOCK
4 / 32 | Zdravé raňajky s granátovým jablkom zdroj: Shutterstock
5 / 32 | TARTALETKY S BIELOU ČOKOLÁDOU A GRANÁTOVÝM JABLKOM zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
6 / 32 | šalát, jablkovo - feniklový s granátovým jablkom recept: 4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, ODLEŽANIE 30 MINÚT • 1 citrón • 2 fenikle • 1 jablko • pol granátového jablka • 3 vetvičky kôpru • soľ, mleté čierne korenie, cukor • olivový olej 1. Na zálievku zmiešajte šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžič- ku cukru. Zašľahajte 3 lyžice oleja. Fenikel očistite, vňať odložte bokom. Buľvy oplách- nite, rozpoľte, vyrežte hlúbik a nastrúhajte na veľm zdroj: LAURA WITTEKOVA
7 / 32 | Vanilkový krém s omáčkou z granátového jablka zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
8 / 32 | šalát s pečenou tekvicou recept: 4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 – 30 MINÚT • 1 menšia tekvica hokaido • 1 stredne veľká červená cibuľa • 4 vetvičky tymianu • 2 vetvičky rozmarínu • 2 lyžice olivového oleja • 1 lyžica medu • soľ, mleté čierne korenie • 1 balenie baby špenátu • 1 granátové jablko • za hrsť vlašských orechov • 200 g kozieho syra (môžete použiť aj iný čerstvý syr) Na dresing: • 1 lyžica dijonskej horčice • 1 lyžica jablkového octu • 4 lyžice olivového oleja • 1 lyžicu m zdroj: LAURA WITTEKOVA
9 / 32 | Brusnicový tart s tvarohom zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
10 / 32 | Šalát so šošovicou zdroj: shutterstock
11 / 32 | Indian,Dal.,Traditional,Indian,Soup,Lentils.,Indian,Dhal,Spicy,Curry zdroj: Shutterstock
12 / 32 | Plastic,Containers,Filled,With,Cereals,(buckwheat,,Oatmeal,,Lentils,,Flour),Are zdroj: Shutterstock
13 / 32 | Doprajte si aj strukoviny. Nízky obsah tuku a vysoký podiel vlákniny z nich robí jednu z najdiétnejších potravín, vďaka ktorým je človek nielen dlho sýty, ale takisto zlepšujú trávenie. zdroj: Shutterstock
14 / 32 | Budhova miska s pečenou zeleninou zdroj: Shutterstock
15 / 32 | Fazuľový guláš z rúry zdroj: Shutterstock
16 / 32 | Morkana ázijský spôsob zdroj: Shutterstock
17 / 32 | Losos so zeleným pestom zdroj: Shutterstock
18 / 32 | Fazuľový teplý šalát s kuracím mäsom zdroj: Shutterstock
19 / 32 | Talianske cestoviny s cícerom zdroj: Shutterstock
20 / 32 | Čierna fazuľa. To je niečo! Výživári odporúčajú jesť strukoviny všetkými desiatimi. Obsahujú totiž bielkoviny a zložité sacharidy, vďaka ktorým budete dlhšie sýti a aj hladina cukru v krvi bude skrotená. Ochránite sa tak pred prejedaním či chuťou na sladké. Konkrétne čierne fazuľky sú bohaté najmä na železo, draslík či zinok. zdroj: Shutterstock
21 / 32 | Šalát z cvikly a zo šošovice zdroj: Shutterstock
22 / 32 | Hrachová polievka so slaninou zdroj: Shutterstock
23 / 32 | Kovbojská fazuľa zdroj: Shutterstock
24 / 32 | Hŕstková zdroj: Gurmet/Marie Bartošová
25 / 32 | 6. Strukoviny Fazuľa, hrach, cícer či šošovica majú veľmi nízky GI. Sú tiež dobrým zdrojom živín, ktoré môžu pomôcť udržať zdravú hladinu cukru v krvi. Je to vďaka vyššiemu obsahu vlákniny, komplexných sacharidov, bielkovín. Tieto benefity sa všaj netýkajú spracovaných potravín, ako sú fazuľa v paradajkovej omáčke a podobne. Tam je už GI podstatne vyšší. zdroj: Shutterstock.com
26 / 32 | Strukoviny zdroj: shutterstock
27 / 32 | Táto strukovina vyživuje kosti. zdroj: Shutterstock
28 / 32 | OVSENÉ RIZOTO S HUBAMI zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
29 / 32 | Ilustračná snímka zdroj: Shutterstock
30 / 32 | Ilustračná snímka zdroj: Shuterstock
31 / 32 | Red,Juice,Pomegranate,On,Dark,Background zdroj: Shutterstock
32 / 32 | Friendly,Woman,Tending,An,Organic,Vegetable,Stall,At,A,Farmer's zdroj: Shutterstock































































