Počas dlhých dní lockdownu či karantény sme si rôzne krátili čas, mnohé aj pri internetových kvízoch. Aj na našej webovej stránke casprezeny.sk môžete nájsť každý pondelok nový kvíz či test a trochu sa zabaviť. A my sme vám v tento sviatočný čas pripravili špeciálny duchovný kvíz. Pomocou 20 otázok zistíte, ako sa v týchto témach orientujete, a možno dokonca objavíte nejakú novú oblasť duchovna, o ktorej ste nevedeli.  

1. Aké znamenie zverokruhu je charakteristické krabom?

A) Býk

B) Blíženci

C) Rak

D) Strelec

2. Ktorý kameň zvyšuje hojnosť?

A) Ružový kremeň

B) Achát

C) Citrín

D) Selenit

3. Ktorá bylinka sa tradične dávala ženám, ktoré sa chystali rodiť?

A) Harmanček

B) Rozmarín

C) Šalvia

D) Ľubovník bodkovaný

4. Mettá bhávaná je forma budhistickej meditácie, ktorá zvyšuje pokoj, ale ako sa ešte nazýva?

A) Meditácia milujúcej láskavosti

B) Súcitná meditácia

C) Meditácia otvárajúca srdce

D) Meditácia zvyšujúca lásku

5. Sú dva rôzne tarotové balíčky – jeden s 22 kartami a jeden s 56 kartami. Ako ich nazývame?

A) Veľký tarot a malý tarot

B) Veľká arkána a malá arkána

C) Veľký trionfi a malý trionfi

D) Veľký balík a malý balík

Spirituálne IQ
Zdroj: shutterstock

6. Ktorá čakra má modrú farbu?

A) Koreňová čakra

B) Sakrálna čakra

C) Srdcová čakra

D) Krčná čakra

7. Ak by ste sa narodili  24. júla, ktoré znamenie by ste boli?

A) Rak

B) Baran

C) Ryby

D) Lev

8. V joge sa stretnete s prvotnou energiou kundalini. Kde sa nachádza?

A) Srdce

B) Pozdĺž chrbtice

C) Mozog

D) Tretie oko

9. Kde vyvinuli liečebnú metódu rejki?

A) Japonsko

B) Čína

C) India

D) Malajzia

10. Dymiace tyčinky čistili priestor od zlej energie. Z čoho sa vyrábali?

A) Rozmarín

B) Žihľava

C) Šalvia

D) Bazalka svätá

11. Ktorá mesačná fáza  podporí vaše želanie?

A) Mesiac v splne

B) Mesiac v nove

C) Dorastajúci polmesiac

D) Ubúdajúci mesiac

12. Ktorá planéta je  v astrológii spojená  s povinnosťami, rastom a so zmyslom v živote?

A) Venuša

B) Mars

C) Merkúr

D) Saturn

13. Kedy sa pohanský festival Imbolc (Hromnice) tradične oslavuje?

A) Január

B) Február

C) Marec

D) Apríl

14. Kto je hlavou archanjelov?

A) Michael

B) Uriel

C) Gabriel

D) Rafael

15. Kto napísal knihu The Secret – Tajomstvo?

A) Louise Hay

B) Rebecca Campbell

C) Deepak Chopra

D) Rhonda Byrne

16. Aký je základný princíp zákona príťažlivosti?

A) Energia anjelov

B) Rovnováha našich čakier

C) Dôvera vo vesmír, vyšší princíp

D) Myšlienka, že čo sa deje okolo teba, nechaj, nech sa deje

17. Ktorá z týchto techník nie je formou veštenia?

A) Prútikárstvo

B) Litomancia

C) Taseografia

D) Bankovanie

18. Keby ste mali problémy so spánkom, ktorý kameň by ste položili na svoj nočný stolík?

A) Karneol

B) Hematit

C) Lepidolit

D) Fluorit

19. Aká kvetina predstavuje duchovnú múdrosť?

A) Sedmokráska

B) Ľalia

C) Ruža

D) Fialka

20. Čo je pentagram?

A) Talizman popísaný  magickými symbolmi

B) Prútik vyrobený z čerešňového dreva

C) Symbol päťramennej hviezdy

D) Obojstranne ostrá dýka, ktorá sa vrhá do kruhu

Vyhodnotenie

Tu si skontrolujte správne odpovede. Spočítajte, koľko ste vedeli.

1C, 2C, 3D, 4A, 5B, 6D, 7D, 8B, 9A, 10C, 11B, 12D, 13B, 14A, 15D, 16C, 17D, 18C, 19D, 20A

Ak ste mali 0 – 10 odpovedí správne...

STE ZAČIATOČNÍČKA

Aké vzrušujúce, ste na začiatku cesty veľkých duchovných objavov! Celý svet so svojimi tajomstvami je pred vami. Odporúčame, aby ste si začali užívať rôzne spirituálne praktiky, čítanie kníh a rozhovory na duchovné témy, prihláste sa do kurzov a objavujte nový svet duchovna. Nájdite si pre seba to, čo vašu dušu osloví, ale určite ju viac nenechávajte prahnúť. Možno svoju duchovnú cestu nájdete v tvorivosti a kreativite. Nezabudnite, že život nie je len o racionálnych a vedeckých vysvetleniach.

Ak ste mali 10 – 15 odpovedí správne...

STE DUCHOVNE POKROČILÁ

Aké skvelé skóre! Vidno, že vás duchovný svet zaujíma a veľa ste sa už naučili na svojej ceste. Začínate sa profilovať a zistili ste, čo vás baví viac a čo menej. Oblasti, ktoré vám vyhovujú, prehlbujte. Nezastavujte sa na svojej ceste. Máte tendenciu veci spoznať a opustiť. Duša potrebuje nielen zasýtiť, ale aj rásť. Ak si myslíte, že sa ďalej nedá ísť, ste na veľkom omyle. V každej duchovnej náuke sa dajú prehlbovať vedomosti. Nejde o to, aby ste boli expert a duchovný guru, ale aby vaša duša mala silné puto s oným svetom, ktoré len tak niečo nezničí.

Ak ste mali viac ako 15 odpovedí správne…

STE HOTOVÁ DUCHOVNÁ VEDMA!

Gratulujeme, zjavne vynikajúco poznáte rôzne duchovné náuky a je vám to blízke. Niekedy až príliš. Hrozí, že sa utopíte v spiritualite a stratíte pevnú pôdu pod nohami. Neprospieva žiť viac v duchovnom svete ako v tom reálnom. Lebo okrem duše máme telo a to je viazané na tento svet. Preto nezabúdajte na obyčajné radosti a oceňte aj materiálne veci. Hrozí vám tiež duchovná pýcha, ktorej sa ľahko zbavíte, ak si uvedomíte prepojenosť so všetkými ľuďmi a prijmete svoju obmedzenosť. Pamätajte, duchovno nás zušľachťuje, robí lepším, nie nadradeným človekom.