Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chutné bravčové mäsko so zeleninkou

Silvia Vlašičová, redaktorka pre varenie

Zdroj: profimedia.sk

Reklama

Teším sa na chutné mäsko, ktoré si môžete celý tento týždeň s nami pripravovať. Okrem zeleniny, ktorú naozaj potrebujem k životu, by som bez mäsa tiež neprežila.

Milé čitatelky!

Mám rada kura, bravčové mäsko, ktoré býva naozaj šťavnaté, hovädziu polievku s rezančekmi a jahňacinu pripravenú Reném, manželom mojej kamarátky, nič neprekoná. Občas sa mi stane, že musím jesť diétnejšie, ale zato poriadne, hneď siahnem po tomto recepte, ktorý je bohatý na chutné bravčové mäsko aj zeleninku.

Na dve porcie budete potrebovať:

200 g bielej kapusty, 100 g mrkvy, 3 jarné cibuľky, 1 strúčik cesnaku, 250 g bravčových rezňov, 2 PL oleja, 2 ČL sójovej omáčky, 2 ČL sambal oelek (pikantnej čili omáčky), soľ, mleté čierne korenie

Bielu kapustu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Mrkvu ošúpeme a tiež nakrájame na tenké plátky. Jarné cibuľky očistíme, nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Bravčové mäsko opláchneme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.

Vo woku zohrejeme olej, na ktorom sprudka opečieme bravčové mäso. Miešame asi 1 minútu, vyberieme a odložíme bokom do tepla. Do woku pridáme kapustu s mrkvou a opekáme opäť 1 minútu. Pridáme cesnak, opekáme 30 sekúnd. Na záver zamiešame jarnú cibuľku a opekáme 30 sekúnd. Ochutíme sójovou omáčkou, pastou sambal oelek a mäso pridáme naspäť do panvice. Okoreníme, osolíme a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS