Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čírovej cheesecake z mrazničky: Zdravá maškrta bez múky, mlieka a výčitiek!

Čírovej cheesecake z mrazničky: Zdravá maškrta bez múky, mlieka a výčitiek!

Zdroj: Istock, Instagram / @mariacirova

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Jesť zdravo je in! Nepečený cheesecake podľa Márie Čírovej si zamilujú všetci vegáni.

Speváčka zverejnila recept na svojom Instagrame.

Na korpus potrebujeme:

  • 90 g pekanových orechov
  • 90 g kešu orechov
  • 90 g sušených datlí (namočených 20 minút vo vode)
  • 20 g kokosových čipsov
  • štipku morskej soli

Na plnku potrebujeme:

  • 430 g kešu orechov (namočených 4 hodiny vo vode)
  • 160 ml javorového sirupu
  • citrónovú šťavu
  • 160 ml kokosového oleja (rozpusteného)
  • sušené alebo mrazené jahody
  • vodu podľa potreby

Príprava korpusu:

Orechy rozmixujeme v kuchynskom robote na jemný prach. Pridáme datle, kokos, soľ a mixujeme, kým sa zmes dokonale nespojí. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy a vložíme do mrazničky.

Príprava plnky:

Kešu rozmixujeme v kuchynskom robote najemno, pridáme javorový sirup, citrónovú šťavu a kokosový olej. Ak by bola zmes príliš tuhá, prilejeme trošku vody. Hotovú rozmixovanú zmes si rozdelíme na dve polovice. Do jednej z nich pridáme ovocie, ktoré krátko predtým rozvaríme s troškou vody.

Vyberieme korpus z mrazničky a plnku rovnomerne nanesieme do formy. Ozdobíme sušenými jahodami. Znova vložíme do mrazničky, ideálne na noc. Podávame studené. Dobrú chuť!

Autor: Romana Kalická

Vyberáme pre vás niečo PLUS