Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mirka: Nerada varím klasické chlapské jedlá

Rosnička sa vie zvŕtať nielen před kamerou ,

Zdroj: Vlado Anjel

Reklama

Markízačka Mirka Almásy-Majerčíková všetko podriaďuje synovi Martinovi. Aj varenie.

Mirka varí najradšej vtedy, keď má na to čas a chuť. „Preferujem jedlá, ktoré si nevyžadujú náročnú prípravu. Najradšej varím rýchlo a dobre,“ smeje sa moderátorka.

Varenie po telefóne

Variť začala v osemnástich. Vtedy sa osamostatnila. Hoci odišla z domu, s mamou bola stále v kontakte. Aj kvôli kuchynským záležitostiam. „Učila som sa variť po telefóne. Mama mi radila, čo mám robiť,“ dodáva Mirka. Človek sa učí na vlastných chybách a platí to aj o príprave jedla. „Často sa mi stalo, že mi prihorela zásmažka... Tiež mi chvíľu trvalo, kým som sa naučila uvariť ryžu. Nevedela som odhadnúť množstvo vody, a tak som ryžu vždy rozvarila. Teraz už varím dobre,“ chváli sa s úsmevom Mirka.

Dokáže pripraviť všetko, ale...

„Nerada varím klasické chlapské jedlá, ako segedínsky guláš a sviečkovú. Sem-tam sa však musím pre manžela obetovať.“

Bez polievky nie je obed

Malý Martin zdedil po mame lásku k polievkam. „Milujem polievky, je jedno, či je zeleninová, mäsová, alebo rezancová... Jednoducho musím mať na obed polievku, inak to pre mňa nie je dobrý obed,“ priznáva Mirka, ktorá tvrdí, že je mäsožravec.

Recept Mirky Almásy-Majerčíkovej

Kurací šalát s avokádom

1 porcia cca 350 kcal
Prísady (pre štyri osoby):
2 kuracie prsia
dve avokáda
cibuľa
majonéza alebo biely jogurt
soľ
mleté čierne korenie
paradajky
petržlenová vňať na ozdobenie

  • Kuracie prsia uvaríme. Ak ich chceme mať uvarené rýchlejšie, nakrájame ich na pásiky. Po uvarení ich nakrájame na kocky.
  • Avokádo – najlepšie polomäkké – nakrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno.
  • Avokádo, cibuľu a kuracie prsia zmiešame s majonézou alebo bielym jogurtom. Dochutíme soľou a korením.
  • Šalát je vhodné dať odstáť na noc do chladničky. Podávame ho s bielym pečivom alebo toastami. Môžeme ozdobiť cherry paradajkami a petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS