Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Petra Bernasovská priznáva: V kuchyni mi mnoho vecí nevychádza... TÁTO vianočná torta je BOMBA!

Petra rodine rada pečie a improvizuje pri tom.

Zdroj: Archív P.B.

Reklama

Vianoce sú čas pokoja, rodiny, radosti aj maškrtenia. Vyskúšajte túto nadupanú tortu Petry Bernasovskej.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sladké pečenie: Kysnutý slivkový koláč s orechovou posýpkou

    Moderátorka relácie Dobré ráno, Slovensko! si torty rada vymýšľa. „Niečo nájdem v recepte, niečo zmením, niečo úplne domyslím. Aj na Vianoce vždy rada nejakú upečiem. Mnoho vecí mi v kuchyni nevychádza. Aj pri tomto kréme som improvizovala. Som chaotička, ale šťastná.“

    Potrebujeme:
    na cesto: ● 5 vajec ● 10 PL vlažnej vody ● 10 PL cukru● 10 PL polohrubej múky● 1 balíček kypriaceho prášku● 1 balíček vanilkového cukru● štipku soli
    na čokoládovú penu: ● 600 g jemného tvarohu ● 100 ml šľahačkovej smotany● 300 g rozpustenej čokolády
    na jahodovú želatínu: ● 750 g mrazených jahôd ● 1 balíček želatíny
    na kokosový krém: ● 1 balíček kokosového pudingu ● 350 ml mlieka ● 3 PL cukru ● 150 g masla ● strúhaný kokos

    Ingrediencie na cesto spolu vymiešajte v mixéri a upečte na 180 °C dozlatista (asi 45 minút). Hotové cesto rozkrájajte a vrstvite podľa ľubovôle penu, krém a želatínu. Penu si pripravte vymiešaním tvarohu so šľahačkou a s čokoládou. Na krém uvarte puding v  350 ml mlieka. Pridajte cukor, maslo a kokos podľa chuti. Želatínu si pripravte podľa návodu, rozmrazte a mierne povarte jahody a zahustite ich pripravenou želatínou. Môžete dochutiť. vanilkovou arómou.

    Zdroj: Archív P.B.

    Vianočná torta od Petry Bernasovskej

    Vyberáme pre vás niečo PLUS