Moderátorka relácie Dobré ráno, Slovensko! si torty rada vymýšľa. „Niečo nájdem v recepte, niečo zmením, niečo úplne domyslím. Aj na Vianoce vždy rada nejakú upečiem. Mnoho vecí mi v kuchyni nevychádza. Aj pri tomto kréme som improvizovala. Som chaotička, ale šťastná.“
Potrebujeme:
na cesto: ● 5 vajec ● 10 PL vlažnej vody ● 10 PL cukru● 10 PL polohrubej múky● 1 balíček kypriaceho prášku● 1 balíček vanilkového cukru● štipku soli
na čokoládovú penu: ● 600 g jemného tvarohu ● 100 ml šľahačkovej smotany● 300 g rozpustenej čokolády
na jahodovú želatínu: ● 750 g mrazených jahôd ● 1 balíček želatíny
na kokosový krém: ● 1 balíček kokosového pudingu ● 350 ml mlieka ● 3 PL cukru ● 150 g masla ● strúhaný kokos
Ingrediencie na cesto spolu vymiešajte v mixéri a upečte na 180 °C dozlatista (asi 45 minút). Hotové cesto rozkrájajte a vrstvite podľa ľubovôle penu, krém a želatínu. Penu si pripravte vymiešaním tvarohu so šľahačkou a s čokoládou. Na krém uvarte puding v 350 ml mlieka. Pridajte cukor, maslo a kokos podľa chuti. Želatínu si pripravte podľa návodu, rozmrazte a mierne povarte jahody a zahustite ich pripravenou želatínou. Môžete dochutiť. vanilkovou arómou.