Reklama

PRIZNANIE porotkýň Jožky a Petry z Pečie celé Slovensko: Títo súťažiaci nás riadne POTRÁPIA!

Jožka a Petra z Pečie celé Slovensko.

Zdroj: STVR

Reklama
Ivana Dragúňová

Ivana Dragúňová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Z roka na rok sa im víťaz tejto šou na STVR vyberá ťažšie. Pretože už na kastingoch mali z toho, s čím sa väčšina z nich predviedla, zatajený dych. Čo ešte prezradili o sebe a aj o tom, čo sa deje v zákulisí, sa dočítate v dvoj-rozhovore.

Jozefína Zaukolcová

Zdroj: STVR

Jozefína Zaukolcová z Pečie celé Slovensko

Ako ste sa mali od skončenia tretej série šou Pečie celé Slovensko?

Výborne. Čoraz viac ľudí na Slovensku ma spoznáva, kamkoľvek sa pohnem. (Smiech.) Stratila som trochu súkromia v tom pozitívnom zmysle slova. Neotravuje ma to, je to skôr milé, že sa ľudia chcú so mnou odfotiť, a vedia, že som porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko. Ale veľmi sa teším aj z toho, že moje žiačky – prváčky sa úspešne dostali do finále súťaže Skills Slovakia v kategórii Gastro Junior a získali 3. miesto. Bola som veľmi pyšná. V škole, na ktorej učím – Stredná odborná škola obchodu a služieb v Púchove –, sme medzičasom oslávili aj storočnicu a stali sme sa najstaršou školou v kraji. Bolo to veľmi pekné a emotívne.

Chýbala vám šou Pečie celé Slovensko?

Áno, veľmi. Vždy sa na tých šesť týždňov nakrúcania nastavím, pretože pre mňa je to taký menší maratón. Vtedy veľa cestujem, síce počas dní, keď nakrúcame, bývam v Bernolákove, ale mimo nich chodievam domov do Púchova. Ale aj tak je to pre mňa veľmi pekné obdobie. Takže aj teraz si ho naplno užijem. Som veľmi zvedavá na to, čo finalisti predvedú.

Zdroj: STVR

Pečie celé Slovensko ťahá už svoju štvrtú sériu a divákov to stále baví!

Ako prebiehal kasting do štvrtej série?

Prihlásilo sa okolo 250 ľudí, z toho sme na kasting pozvali asi 150 a reálne prišlo približne 130. Tento rok bolo ťažšie vybrať finálovú dvanástku, pretože zástupcovia staršej generácie sa zrejme trochu boja súťažiť. Na konkurze sa ich zúčastnilo menej než po minulé roky. Asi si myslia, že tí mladší toho vedia viac, ale podľa môjho názoru sa staršia generácia nemá za čo hanbiť. Veľa vie, pozná techniky a sleduje aj módne trendy. Diváci však napriek tomu budú isto spokojní, pretože aj teraz uvidia zastúpenie amatérskych pekárov a cukrárov všetkých vekových kategórií z celého Slovenska.

Prišli ľudia na kasting, po odvysielaní troch sérií, viac pripravení?

Vidno, že naozaj chodia pripravení. Dali si záležať na prezentácii, chutiach, na prvom dojme… Mali krásne dezerty, zdobené a dekorované, dokonca doniesli celé torty. Naozaj sa s tým pohrali, dokonca aj modelovali. Klobúk dolu! Vidieť, že predchádzajúce šou sledovali. (Úsmev.)

Máte už vo finálovej dvanástke nejakých favoritov?

Nemám favoritov. V žiadnej sérii som ich nemala. Vždy sa mi páčilo, že v každej sérii sa našiel niekto, kto bol na začiatku fantastický a zrazu kdesi padol nižšie, potom sa zdvihol a išiel ďalej a dokonca až do finálovej trojky. Som veľmi zvedavá na určité typy, ktoré ma zaujali na konkurze a dostali sa do dvanástky, ale nebudem prezrádzať mená. Uvidíme, čo v súťaži dokážu.

Zdroj: STVR

Aj v 4. sérii Pečie celé Slovensko účinkujú Milan Junior Zimnýkoval, Juraj Bača a obľúbené porotkyne Jožka a Petra.

Je ťažké každý rok vymýšľať nové recepty?

Tento rok sme sa veľmi potrápili. Riešili sme to už na začiatku decembra minulého roku, aby sme to mali čím skôr pripravené. Bolo náročné zostaviť zoznam výziev tak, aby sa neopakovali zadania z predošlých sérií, aby to bolo zaujímavé, kreatívne, tvorivé, a aby to súťažiaci dokázali časovo zvládnuť. Myslím si, že z roka na rok to bude len ťažšie...

Inšpirovali ste sa aj zahraničnými verziami tejto šou?

Áno! V tejto sérii budú zaradené také výzvy, ktoré boli vo francúzskej, anglickej či českej verzii.

Čo povedala Jožkina kolegyňa Petra o SLOVENSKEJ KUCHYNI a o tých, ktorí ju praktizujú, si prečítajte na ďalšej strane. Bude mať po tom ešte stále vaše sympatie? Hm... Uvidíte...

Petra Tóthová

Zdroj: STVR

Petra Tóthová z Pečie celé Slovensko

Je niečo, čím sa môžete od skončenia tretej série šou Pečie celé Slovensko pochváliť? Ako ste sa ten rok mali?

Veľmi dobre. Podarilo sa mi totiž vydať novú knihu, z ktorej sa extrémne teším. Je plná receptov na tradičné koláče z cukrárne. Okrem knihy sa mi podarilo aj trochu schudnúť, aby som mohla v štvrtej sérii šou pribrať. (Smiech.) Ale inak je všetko po starom a veľmi sa teším z toho, že sme opäť v pekárenskom stane, plnom vôní a nádherných výtvorov.

Bol v niečom kasting do štvrtej série iný?

Aj tento rok nám súťažiaci priniesli úžasné výrobky – aj sladké, aj slané, a musím povedať, že každý rok sú tí prihlásení šikovnejší. Vidno, že ich to baví, že sa tešia a pečenie je naozaj základ ich radosti. Tento rok bol štedrý na mužov, máme veľkú radosť, že aj silnejšie pohlavie ukáže svoje zdatnosti v tejto súťaži.

Zdroj: STVR

Prvá technická výzva 4. série Pečie celé Slovensko. Porotkyniam sa podarila.

Myslíte si, že si z predchádzajúcich šou vzali vaše rady k srdcu?

Vyzerá to tak, že áno. (Úsmev.) Ale hlavne už vedia, do čoho idú, a uchádzači o súťaženie v tejto šou sú naozaj z roka na rok šikovnejší. Vidieť, že na sebe pracujú. V tomto bol tohtoročný kasting top, potenciálni súťažiaci prichádzali s rôznymi chuťami a nápaditými verziami pochúťok.

Podarilo sa vám do štvrtej série nájsť nové, zaujímavé recepty?

Našťastie svet je veľký a podarilo sa nám nájsť aj dezerty alebo koláče, ktoré naši súťažiaci a ani mnohí diváci nepoznajú. To je tá edukatívna stránka tohto programu, že sa v ňom aj niečo naučia, niečo nové dozvedia. Pripraviť zadania je však každý rok čoraz náročnejšie, ale veríme, že pre divákov  budú o to zaujímavejšie.

Zdroj: Archív Petry Tóthovej

Petra precestovala ako letuška celý svet a popritom absolvovala 50 kurzov pečenia v rôznych krajinách.

Koľko času pred samotným nakrúcaním tejto šou venujete?

Okrem dvoch mesiacov v lete jej venujem celý rok.

Prekvapilo vás niečo na tohtoročných kastingoch?

Bola som milo prekvapená zo všetkých, lebo sa snažili dotiahnuť dezerty a koláče do dokonalosti. Všetko, čo priniesli, vyšperkovali. Osobne sa vždy veľmi teším z regionálnych receptov, ktoré ponúka slovenská kuchyňa. Oceňujem, keď prihlásení prinesú niečo, čo sa pečie len v ich dedine alebo v oblasti, z ktorej pochádzajú. A máme opäť aj súťažiacich, ktorí nie sú zo Slovenska, takže súťaž určite obohatia o zaujímavé chute.

Zdroj: juStshot.sk

Svoju ďalšiu knihu receptov pokrstila Petra Tóthová v stredu 9. októbra. Krstní rodičia ju posypali perličkami na zdobenie perníkov.

Máte už vo finálovej dvanástke nejakých favoritov?

Ešte vôbec neviem odhadnúť, ako dobre budú piecť a ako sa im bude dariť. Bude to teda prekvapenie, rovnako tak pre divákov, ako aj pre mňa. A tiež budem s divákmi tipovať. (Úsmev.)

Anketa

Sledujete šou Pečie celé Slovensko?

  • ÁNO100%
  • NIE0%

Hlasovanie bolo ukončené

Autor článku

Ivana Dragúňová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Do redakcie Nový Čas pre ženy som nastúpila v máji 2023. Venujem sa primárne slovenskému šoubiznisu, ale píšem aj články o zdraví, kráse, vzťahoch či príbehy. V médiách sa pohybujem od roku 1998. Začínala som v regionálnych novinách, môj hlas ste mohli zachytiť aj z rádií, a je možné, že ste ma zaregistrovali aj na televíznej obrazovke ako moderátorku a reportérku. Práca v médiách je mojím splneným snom.