Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Do šou BEZ SERVÍTKY sa oplatí prihlásiť! Fíha, toľkoto si ZAROBÍTE! To je super

šou Bez servítky

Zdroj: Instagram

Reklama

Dramaturgička Ľudmila Lenárová je jednou z tých, vďaka ktorým je táto šou mimoriadne úspešná. Má talent spracovať výsledok celodenného nakrúcania tak, že diváci sa jednoducho nedokážu odtrhnúť od televíznej obrazovky. Čítajte, čo všetko o tejto šou prezradila!

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Aha, ako sme na titulku fotili Mirku Gális Partlovú: Sledujte ten VÝRAZ, ako "prepla" do ÚSMEVU

    Šou Bez servítky je veľmi úspešná. V čom tkvie to, že ju ľudia radi pozerajú?

    Zdroj: TV JOJ

    Ľudmila Lenárová - dramaturgička šou Bez servítky

    Myslím si, že dôvodov je viacero. Jednak je to samotná téma – varenie, ktorá je taká univerzálna, že len máloktorého človeka by nezaujala. Divák v tejto relácii nájde množstvo inšpirácií na nové recepty, takže preto je relácia atraktívna. Po druhé, súťažiaci varia často vo svojom domácom, autentickom prostredí, takže pre diváka sa to stáva príjemnou rodinnou reláciou, a po tretie, v relácii sledujeme aj emócie jednotlivých súťažiacich a aj to je dôvod, prečo to divákov priťahuje. Je to presne ten typ relácie, kde sa divák niečo dozvie, naučí a zároveň si pri tejto relácii aj oddýchne po náročnom pracovnom dni.

    Čo musí spĺňať „kuchár“, ktorý sa do tejto šou prihlási? Musí vedieť „len“ variť, alebo musí byť zaujímavý aj niečím iným?

    V poslednom období sme často vysielali aj plánujeme vysielať epizódy s profesionálnymi špičkovými kuchármi, ktorí sa presadili vo svete. Niektorí pracovali v michelinských reštauráciách, takže títo profesionálni kuchári varia ako malí bohovia. Samozrejme, v týchto prípadoch hovoríme o špeciálnych týždňoch, ktoré divákom ponúkame z prostredia vysokej gastronómie. Pokiaľ ide o amatérskych kuchárov, tu berieme do úvahy ich chuť súťažiť, ukázať divákom, ako varia, a, samozrejme, úlohu zohráva aj to, či dokážu byť spontánni.

    Každý je zvedavý, akú odmenu súťažiaci dostávajú. Či sa oplatí vziať si dovolenku z práce na nakrúcanie.

    Nijako sa netajíme tým, že každý súťažiaci dostáva za 5 dní nakrúcania honorár vo výške 1 000 eur. Keď si vezmeme, že je to priemerný plat Slováka za mesiac, určite sa im oplatí vziať si 5 dní dovolenky. A stále je tu šanca, že jeden z pätice súťažiacich si domov odnesie ešte aj výhru vo výške ďalších 1 000 eur, takže za päť dní obohatí domáci rodinný rozpočet o 2 000 eur v prípade výhry. To je pekná suma, kvôli ktorej sa oplatí prihlásiť do Bez servítky.

    Kto platí za nákup potravín potrebných na varenie?

    Zdroj: tv joj

    Moderátorka Adriana Poláková tiež varila v šou Bez servítky.

    Nákup surovín na večeru platí produkcia, takže okrem honorára dostane súťažiaci na základe bločkov ešte aj sumu za nákup do výšky 100 eur. To znamená, že súťažiaci nemá žiadne náklady na tento nákup, čo je ďalší bonus a ďalší dôvod prihlásiť sa do tejto relácie.

    Ako dlho trvá nakrúcanie jedného dielu Bez servítky?

    Kompletné nakrúcanie trvá od pondelka do piatka. Pre súťažiaceho, ktorý v konkrétny deň varí, to znamená byť k dispozícii od rána 8.30 do večerných hodín. V prípade, že súťažiaci už nevarí, zvyšné štyri dni prichádza na pľac okolo obeda. To znamená, že pre súťažiacich to nie je žiadna náročná výroba.

    Vy viete variť? Čo najlepšie a čo skončilo v koši? (Úsmev.)

    Zdroj: archív

    Bryndzové halušky

    Ja som síce vedela variť už aj predtým, ako sme začali vyrábať reláciu Bez servítky, ale je pravda, že počas nakrúcania som sa naučila rôzne nové recepty a hlavne rôzne vychytávky. Varenie je moja záľuba, ale varím iba vtedy, keď mám čas, a nie vždy je toho času toľko, koľko by som si želala. Rada varím a pripravujem rôznorodé jedlá od bryndzových halušiek cez indické karí až po suši. Na varenie som mala výborné učiteľky – moje staré mamy a moju mamu.

    Koštujete jedlá, ktoré súťažiaci uvaria? Ktoré boli naozaj dobré a z ktorých sa vám dvíhal žalúdok?

    Niekedy potrebujeme ochutnať jedlá, ktoré varia súťažiaci, aby sme vedeli, či kritika zo strany súperov je opodstatnená alebo nie. Výborné boli vždy rôzne cheesecaky a iné koláče. Je pravda, že jedlo, ktoré som neochutnala, bol steak zo pštrosa, čo je na jednej strane obrovská delikatesa a súťažiaci toto jedlo fantasticky pripravil z kvalitného mäsa, ale nedokázala som sa pre chudáka pštrosa prekonať. Rovnako by som napríklad nikdy neochutnala žabacie stehienka alebo králika.

    Neplánujete napísať kuchársku knihu Bez servítky? Čo by ste v nej určite spomenuli?

    Čo nie je, môže byť a možno televízia JOJ a nejaké silné vydavateľstvo prídu s touto myšlienkou. Úspech by to malo, pretože relácia je už spopularizovaná a divácky úspešná, takže nikdy nehovor nikdy. Tých zážitkov je mnoho. Najčastejšie sa stáva napríklad to, že súťažiaci a štáb idú vítať  von súperov a medzitým sa vymknú. Aj také príbehy sa stávajú. (Smiech.)

    Dá sa niekto zo súťažiacich označiť za najväčšiu hviezdu tejto šou?

    Tých súťažiacich, ktorí sa nejakým spôsobom preslávili, bolo mnoho. Spomeniem kuchárov, s ktorými sa už päťkrát nakrúcala relácia Bez servítky a vždy mali výbornú sledovanosť. Hviezdou sa stala aj veľmi zlatá pani, ktorá sa preslávila výrokom „advokáto“ namiesto avokádo, čoho sa hneď chytili sociálne siete. Samozrejme, hviezdami sú aj profesionálni kuchári, ktorí sú hviezdami hlavne v oblasti gastronómie, a to vďaka vlastnej usilovnosti a práci.

    Zdroj: TV JOJ

    Pani Anka sa stala hviezdou internetu.

    Ponúkajú sa vám celebrity do tejto šou aj samy?

    Každého jedného súťažiaceho si vyberá producent Tomáš Eibner. Či už ide o bežných, alebo známych ľudí. Je pravda, že dnes sme už v takom postavení, že aj známejší ľudia sa ozývajú, že by si to chceli prísť vyskúšať do relácie Bez servítky, čo nás veľmi teší. Iných si zase vyberá producent. Je to veľmi rôznorodé.

    Zdroj: TV JOJ

    Nora v šou Bez servítky.

    Sú ich honoráre vyššie než honoráre „bežných“ súťažiacich?

    Ak hovoríme o celebritách, do tejto relácie idú v prvom rade užiť si zábavu, nie pre výšku honorára.

    Akú „životnosť“ tejto šou predpovedáte?

    Nie som sibyla, ale myslím si, že ešte zopár rokov si spolu s divákmi na obrazovkách Jojky „poservítkujeme“. Jedlo, varenie, emócie vždy budú lákadlom pre diváka. Relácia stále napreduje, vyvíja sa, zdokonaľuje sa, takže my z kvality neuberáme, práve naopak. Preto pevne verím, že naše úsilie sa odzrkadlí v diváckej priazni aj počas nasledujúcich rokov a čoraz viac divákov si to príde vyskúšať aj priamo pred kamery.

    Relácia Bez servítky sa vysiela každý pracovný deň od pondelka do piatka o 17.50 na Jojke.

    Anketa

    Sledujete šou Bez servítky?

    Hlasovanie bolo ukončené

    Vyberáme pre vás niečo PLUS