Špagety s cesnakom, feferónkami a petržlenovou vňaťou
14. 11. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:41)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Milé čitateľky! Asi v žiadnej chladničke nechýba aspoň kúsok syra,..
...ktorý sa hodí buď na raňajky na rožok, či na strúhanie do polievky, na cestoviny, rizoto... Veru, ani u mňa to nie je inak a najradšej si vyberám ovčí alebo kozí syr a úplne vždy mávam doma kúsok parmezánu. Ten patrí na moje asi najobľúbenejšie a najrýchlejšie jedlo – špagety s cesnakom, feferónkami a s petržlenovou vňaťou. Keď budete mať najbližšie len asi 15 minút času a veľký hlad, odporúčam skúsiť.

Zdroj: Nový Čas pre ženy
špagety
Na 1 porciu budete potrebovať:
150 až 200 g špagiet, 4 strúčiky cesnaku, 2 až 3 feferónky, 3 stonky čerstvej petržlenovej vňate, olivový olej, soľ, 30 g parmezánu
Takto sa podaria:
V rýchlovarnej konvici zohrejeme 1 l vody, prelejeme do hrnca, dáme na silný plameň, osolíme a keď vrie, vsypeme špagety. Varíme asi 8 minút, nesmú sa rozvariť. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky, feferónky a petržlenovú vňať tiež nakrájame. Na panvici zohrejeme olivový olej, opečieme na ňom zľahka cesnak, pridáme feferónky, osolíme a vsypeme scedené špagety. Dobre premiešame, posypeme vňaťou, odstavíme a servírujeme posypané strúhaným parmezánom.