Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špagety s cesnakom, feferónkami a petržlenovou vňaťou

Veronika Lucáková

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Milé čitateľky! Asi v žiadnej chladničke nechýba aspoň kúsok syra,..

...ktorý sa hodí buď na raňajky na rožok, či na strúhanie do polievky, na cestoviny, rizoto... Veru, ani u mňa to nie je inak a najradšej si vyberám ovčí alebo kozí syr a úplne vždy mávam doma kúsok parmezánu. Ten patrí na moje asi najobľúbenejšie a najrýchlejšie jedlo – špagety s cesnakom, feferónkami a s petržlenovou vňaťou. Keď budete mať najbližšie len asi 15 minút času a veľký hlad, odporúčam skúsiť.

Na 1 porciu budete potrebovať:

150 až 200 g špagiet, 4 strúčiky cesnaku, 2 až 3 feferónky, 3 stonky čerstvej petržlenovej vňate, olivový olej, soľ, 30 g parmezánu

Takto sa podaria:

V rýchlovarnej konvici zohrejeme 1 l vody, prelejeme do hrnca, dáme na silný plameň, osolíme a keď vrie, vsypeme špagety. Varíme asi 8 minút, nesmú sa rozvariť. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky, feferónky a petržlenovú vňať tiež nakrájame. Na panvici zohrejeme olivový olej, opečieme na ňom zľahka cesnak, pridáme feferónky, osolíme a vsypeme scedené špagety. Dobre premiešame, posypeme vňaťou, odstavíme a servírujeme posypané strúhaným parmezánom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS