Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Takto úžasne môže chutiť začiatok leta: Vyskúšajte cheesecake s čerešničkami

Veronika Lucáková

Zdroj: archív firiem

Reklama

Milé čitateľky, máločo je také super, ako byť pobozkaná pod rozkvitnutou májovou čerešňou. Však mi dáte za pravdu?

Romantické, voňavé a prepojené so začiatkom leta. No jednoznačne ešte lepšie je, keď sa čerešne už dajú pooberať zo stromu a pohádzať na koláč. Bublanina, mafiny, tartletky, torty, crumble... Ach, takto úžasne a rôznorodo môže chutiť začiatok leta.

A my vieme presne, ako sa tomu čo najviac priblížiť. Ja vám ešte ponúkam recept na: chladený cheesecake s čerešničkami.

Budeme potrebovať:

125 g masla, 200 g mandľových sušienok, 1 PL + 150 g práškového cukru, 600 g čerešní, 1 biocitrón, 8 plátkov želatíny, 500 g smotanového čerstvého syra, 100 g plnotučného bieleho jogurtu, 1 balíček vanilkového cukru, 600 ml smotany na šľahanie, olej na vymastenie formy

Takto sa to podarí:

Maslo rozpustíme v hrnci a zamiešame doň lyžicu cukru, hneď pridáme nadrobno rozdrvené sušienky, dobre premiešame a necháme krátko vychladnúť. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme olejom, na dno natlačíme sušienkovú zmes a dobre pritlačíme. Dáme na 30 minút do chladničky.

Umyté čerešne vykôstkujeme, z citróna ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Želatínu namočíme a necháme napučať. Syr, jogurt, práškový a vanilkový cukor, citrónovú kôru aj šťavu spolu vyšľaháme. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a pridáme do nej 3 PL krému. Keď je zmes rozmiešaná, vlejeme ju do celého krému a dobre spojíme.

Dáme chladiť a keď krém začne želírovať, pridáme dotuha vyšľahanú šľahačku. Polovicu krému natrieme na sušienkový korpus, rozdelíme aj 2/3 čerešní, pridáme zvyšný krém aj čerešne a môžeme jemne zatlačiť. Na 4 hodiny dáme do chladničky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS