Herečka zo seriálu Nemocnica si obľúbila tento recept. „Páči sa mi zloženie, nenáročnosť a výživnosť. A možnosť obmieňať suroviny. Pečiem ho sama, no čokoládové minizdobenie robí môj brat, ktorý sa profesionálne venuje pečeniu.“
Potrebujeme:
● 350 g jemne mletých ovsených vločiek ● 50 g vlašských orechov ● 50 g slnečnicových semienok ● 50 g sušených datlí ● 50 g sušených brusníc ● 50 g sušeného goji ● 1 banán ● 60 g detskej jablkovej výživy ● 60 g kokosového oleja ● 3 PL medu ● 1 ČL škorice ● 1/2 ČL mletého zázvoru ● pomarančová kôra● 40 g horkej čokolády
Rúru predhrejte na 190 °C. Do väčšej misy nasypte vločky, orechy, semienka, brusnice, goji a datle nakrájané na menšie kúsky. Banán roztlačte vidličkou a zamiešajte do zmesi s výživou, olejom, medom, so škoricou a zázvorom. Zmes rozotrite na plech do výšky asi 1,5 cm. Vložte do rúry a pečte 35 až 45 minút na 190 °C. Vychladnutý koláč prelejte roztopenou čokoládou, do ktorej nastrúhajte pomarančovú kôru.
Tip: Do cesta môžete pridať ľubovoľné sušené ovocie alebo orechy.