Zapekané špagety s hubami a so syrom
20. 11. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:55)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
4 - 6 PORCIÍ
POTREBUJEME:
1 balíček celozrnných biošpagiet, 500 g čerstvých húb, olivový olej, 4 horné kuracie stehná bez kože, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 200 ml suchého bieleho vína , 500 ml smotany na šľahanie, 200 g syra s modrou plesňou, čerstvá bazalka (alebo iné bylinky), morská soľ, čierne mleté korenie
POSTUP:
1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme vychladnúť.
2. Na olivovom oleji opražíme na kúsky nakrájané kuracie mäso, nakrájané huby, cesnak, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom. Necháme podusiť do zmäknutia mäsa asi 10 až 15 minút. Potom prilejeme smotanu, necháme prevrieť a stiahneme zo sporáka.
3. V zapekacej miske zmiešame špagety, strúhaný syr (trochu si necháme na posypanie), bazalku a mäsovo-hríbovú omáčku. Dáme zapiecť dozlatista.
Náš tip: Podávame so zeleným šalátom alebo s pečenou cviklou.