Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekané špagety s hubami a so syrom

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

4 - 6 PORCIÍ

POTREBUJEME:

1 balíček celozrnných biošpagiet, 500 g čerstvých húb, olivový olej, 4 horné kuracie stehná bez kože, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 200 ml suchého bieleho vína , 500 ml smotany na šľahanie, 200 g syra s modrou plesňou, čerstvá bazalka (alebo iné bylinky), morská soľ, čierne mleté korenie

POSTUP:

1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme vychladnúť.

2. Na olivovom oleji opražíme na kúsky nakrájané kuracie mäso, nakrájané huby, cesnak, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom. Necháme podusiť do zmäknutia mäsa asi 10 až 15 minút. Potom prilejeme smotanu, necháme prevrieť a stiahneme zo sporáka.

3. V zapekacej miske zmiešame špagety, strúhaný syr (trochu si necháme na posypanie), bazalku a mäsovo-hríbovú omáčku. Dáme zapiecť dozlatista.

Náš tip: Podávame so zeleným šalátom alebo s pečenou cviklou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS