Mňam, zeleninové lupienky
Menej soliť každej z nás naozaj prospeje, či už máme vysoký tlak, problémy so srdcom alebo sme zdravé ako repa. Príliš veľa soli nám neprospieva a mení to aj naše chuťové poháriky. Už dva mesiace nesolím jedlo, ktoré si pripravujem.
Vylúčila som potraviny, na ktorých som si predtým občas pochutnala – pečené karé, slaninku, mastné syry, biely chlieb a pečivo, slané oriešky, čipsy, koláče a sladké krémy, o bonbónoch a keksoch ani nehovorím.
Namiesto nich teraz jedávam oveľa viac zeleniny na všetky možné spôsoby. Keď mám chuť na sladkú maškrtu, urobím si ovocný pohár a posypem ho tekvicovými a sezamovými semiačkami.
Večer k telke si nachystám zeleninové tyčinky alebo drobné ovocie. Za dva mesiace som zhodila štyri a pol kila a cítim sa úplne skvele. Myslím si, že sa to dá, len sa treba vedieť, najmä zo začiatku, ovládať.
Vyskúšajte recept na výborné zdravé čipsy >>>
Očistený zeler nakrájajte na tenké plátky, tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Sušte vo vyhriatej rúre pri čo najnižšej teplote, kým zeler nebude chrumkavý. Môžete ich sušiť aj v sušičke na ovocie a huby. Dajte do misy a máte vynikajúce pohostenie pre seba aj pre hostí.