Mňam, zeleninové lupienky

Menej soliť každej z nás naozaj prospeje, či už máme vysoký tlak, problémy so srdcom alebo sme zdravé ako repa. Príliš veľa soli nám neprospieva a mení to aj naše chuťové poháriky. Už dva mesiace nesolím jedlo, ktoré si pripravujem.

 

Vylúčila som potraviny, na ktorých som si predtým občas pochutnala – pečené karé, slaninku, mastné syry, biely chlieb a pečivo, slané oriešky, čipsy, koláče a sladké krémy, o bonbónoch a keksoch ani nehovorím.

Zdroj: Shutterstock

Namiesto nich teraz jedávam oveľa viac zeleniny na všetky možné spôsoby. Keď mám chuť na sladkú maškrtu, urobím si ovocný pohár a posypem ho tekvicovými a sezamovými semiačkami.

Tieto potraviny môžete jesť kedykoľvek.
Zdroj: Shutterstock

Večer k telke si nachystám zeleninové tyčinky alebo drobné ovocie. Za dva mesiace som zhodila štyri a pol kila a cítim sa úplne skvele. Myslím si, že sa to dá, len sa treba vedieť, najmä zo začiatku, ovládať.

Vyskúšajte recept na výborné zdravé čipsy >>>

Očistený zeler nakrájajte na tenké plátky, tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Zdroj: Shutterstock

Očistený zeler nakrájajte na tenké plátky, tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Sušte vo vyhriatej rúre pri čo najnižšej teplote, kým zeler nebude chrumkavý. Môžete ich sušiť aj v sušičke na ovocie a huby. Dajte do misy a máte vynikajúce pohostenie pre seba aj pre hostí.

Zeleninové lupienky
Zdroj: Shutterstock‎