Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zázrak, ktorý z jedla urobí delikatesu na počkanie: 19 super tipov na využitie javorového sirupu

Javorový sirup

Zdroj: shutterstock.com

Reklama

Javorový sirup možno konzumovať aj len tak – surový. No v kombinácii s týmito dobrotami bude neodolateľný.

1. do šalátového dresingu – stačí pár kvapiek a dresing získa potrebnú delikátnosť a vyváženosť, sladkosti sa obávať netreba

2. do šľahačky – obyčajný a vanilkový cukor urobia svoju robotu dobre, no javorový sirup posunie šľahačku na inú úroveň

3. do vločiek či ovsenej kaše – vločky sa s javorovým sirupom doslova milujú

4. na opekanú slaninu – sirupom stačí slaninu počas opekania jemne potrieť, pozor, na túto dobrotu sa dá vypestovať závislosť

5. do kyslej smotany alebo bieleho jogurtu – ideálna plnka do palaciniek

6. na paradajky – sirup vytiahne z paradajok prirodzenú sladkosť, či už pečiete a varíte

7. na akúkoľvek zeleninu – pár kvapiek sirupu pred tepelnou úpravou spôsobí skvelú karamelizáciu

8. do masla – stačí zmiešať zmäknuté maslo a trochu sirupu. Je perfektné na dusenú zeleninu, pokvapkanie pukancov, ale aj na steak

9. do rannej šálky kávy alebo čaju

10. na ochutenie polevy alebo plnky – každá poleva a plnka s maslovým či smotanovým základom túto extra chuť jednoznačne privíta

11. do koktailov – prevarte trochu sirupu s obľúbenými koreninami a vodou a máte skvelý základný sladký sirup na dosladzovanie akéhokoľvek drinku

12. na zmrzlinu – ale aj do nej, stačí nechať mierne zmäknúť vanilkovú alebo orechovú zmrzlinu, zamiešať do nej poriadnu dávku sirupu a opäť zamraziť

13. do zemiakového pyré – stačí lyžica-dve a z obyčajného pyré sa stane zážitok

14. na oriešky – pár kvapiek a z nudných orieškov sa stane perfektný snack na každú párty

15. na kura či bravčové mäso – pred pečením potrite mäso javorovou glazúrou, dokonalá chuť vás dostane

16. do horčice – medová horčica je fajn, no javorová je skvelá

17. do koláča – všade tam, kde používate med, sa hodí i javorový sirup

18. do müsli – pretože tak chutí najlepšie

19. do polenty – niekoľko lyžíc ochutí polentu tým správnym spôsobom, najmä ak sa ju chystáte podávať k pečenému či grilovanému mäsu

Vyberáme pre vás niečo PLUS