Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

2-násobné množstvo snehu vyšľaháte, ak na bielok pridáte TOTO: Je to zázrak, ktorý nič nestojí!

Raz toľko!

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti.

Pozor, páli!

Kúpiť papričky čili je niekedy lotéria. Buď neštípu vôbec, alebo sa ani nedajú jesť. Ak ste pri kúpe natrafili na druhú možnosť, namočte ich na 30 minút do pohára s vodou a potom z nich odstráňte semienka. Budú menej štípať.

Zdroj: shutterstock

Pozor, páli!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TOP 13 fantastických odrôd čili! Výber na slovo vzatého odborníka

    SOS z kuchyne

    Ako docieliť, aby bola cukrová poleva pekne hladká?

    Nela z Galanty

    Radí redaktroka Petra Mitringová 

    Jednoducho. Zrazeniu zabránite tak, že k práškovému cukru pridáte štipku soli. Ak poleva príliš stvrdne, zriedite ju citrónovou šťavou. Povrch zákuskov bude krásne hladký, ak ho najprv potriete tenkou vrstvou polevy a až po vysušení nanesiete druhú vrstvu.

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Pre knihomoľky

    Jana Florentýna Zatloukalová: Merendy v zástěře

    S podtitulom Úsporná kuchárka pre dcéru vám táto kniha ponúka 230 receptov, ako variť s rozumom. Naučíte sa, ako variť úsporne, skromne a hospodárne. Ako nakupovať potraviny a zostaviť zmysluplný jedálniček bez toho, aby ste museli niečo vyhadzovať. Veru kuchárka, ktorá sa zíde v každej kuchyni.

    Jana Florentýna Zatloukalová, 28,15 €

    Zdroj: archív firmy

    JANA FLORENTÝNA ZATLOUKALOVÁ: MERENDY V ZÁSTĚŘE

    Padlo nám do oka

    Mriežka na chladenie

    Pri pečení koláčov a chladení korpusov sa bez kovovej mriežky nezaobídete. Ak aj áno, výsledok nikdy nebude taký dokonalý. Cez mriežku môže totiž z horúceho koláča unikať para aj zdola, a teda sa nesparí. Jemné pečivo tak bude krásne krehké a tortový korpus úžasne nadýchaný.

    Zdroj: archív firmy

    Elegantná, Bellarose, 22,12 €

    Zdroj: archív firmy

    Jednoduchá, Bonami, 7 €

    Zdroj: archív firmy

    Skladacia, Tescoma, 12,90 €

    Nezrelé kivi

    Ak sú zelené plody ešte príliš tvrdé, aby sa dali zjesť, použite nasledujúci trik. Kivi dajte spolu s jedným jablkom do vrecka na mrazenie a uzatvorte patentom. Jablko vypúšťa etylénový plyn, ktorý urýchli proces dozrievania kivi. Jednoduché, no nie?

    Zdroj: shutterstock

    Nezrelé kivi

    Raz toľko!

    Dvojnásobné množstvo snehu vyšľaháte, ak na každý bielok pridáte 1 PL studenej vody. Žĺtkov zasa bude viac, ak k nim pridáte 1 PL vlažnej vody. Malý zázrak, ktorý nič nestojí.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.