Hľadáte recept na ľahký obed? Vyskúšajte 2 super tipy na cestovinové šaláty
30. 11. 2014, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:26)

Zdroj: profimedia.sk
Vyskúšajte rýchle recepty na cestovinové šaláty so šošovicou alebo s paradajkami. Ako na to?
So šošovicou
Cibuľu ošúpeme a spolu s umytými 7 reďkovkami nakrájame na tenké kolieska. 4 paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. 400 g drobných cestovín uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať na sitku. Nakrájanú zeleninu, scedenú konzervovanú šošovicu a petržlenovú vňať vmiešame do vychladnutých cestovín. Asi 2 PL oleja zmiešame s 2 PL jablkového octu, ochutíme worcesterskou omáčkou, cukrom, soľou a korením. Nálev nalejeme na šalát a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
S paradajkami
Vo vriacej vode uvaríme 250 g cestovín penne na skus. Po 11 minútach ich zlejeme, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Na panvici opečieme 50 g nasekaných mandlí a necháme ich vychladnúť. Potom nakrájame 100 g sušených paradajok a 800 g mäsitých paradajok na plátky. V miske zmiešame 100 ml bieleho balzamikového octu s čiernym korením, so soľou a so 4 PL oleja. Cestoviny premiešame s paradajkami, nálevom, 75 g rukoly a mandľami.
Zdroj: Shutterstock
Cestovinový šalát s paradajkami