2 tipy na chutnú večeru: Vyskúšajte plnené zemiaky s lososom či kuracím mäsom
8. 11. 2014, 16:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Neviete, čo na večeru? Prekvapte blízkych plnenými zemiakmi s lososom alebo kuracím mäsom. Ako na to?
S lososom
4 veľké zemiaky umyjeme a 15 minút povaríme v osolenej vode. Potom ich dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ešte 10 minút. Medzitým nakrájame 250 g údeného lososa na menšie kúsky. Potom nasekáme 150 g póru na kolieska a polovicu koliesok ešte nadrobno. Zemiaky vydlabeme, vnútro potrieme horčicou, pridáme lyžicu tvarohu, pór, trochu sekaného kôpru. Pridáme lososa, jemne premiešame a podávame.
S kuracím mäsom
4 veľké zemiaky umyjeme a 15 minút povaríme v osolenej vode. Potom ich dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ešte 10 minút. 250 g mrkvy olúpeme a nakrájame na prúžky. 150 g póru nasekáme na kolieska. Asi 300 g kuracieho mäsa umyjeme, osušíme, nakrájame na prúžky a opečieme na oleji. Mrkvu, pór a 50 g orieškov kešu pridáme k mäsu a krátko opečieme. Ochutíme soľou, korením a sójovou omáčkou. Zemiaky vydlabeme a naplníme bylinkovým tvarohom a mäsom so zeleninou.