Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

2 tipy na rýchly koláč: Tieto dobroty si bude pochvaľovať celá rodina

Koláč s jablkami

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock

Reklama

Vyskúšajte tieto dva recepty a prekvapte svojich blízkych netradičným dezertom. 

S jablkami

Vo väčšej mise zmiešame 5 postrúhaných jabĺk so 
160 g kryštálového cukru, s 500 g polohrubej múky, 
so 160 ml oleja, s 2 vajcami a s 1 ČL sódy bikarbóny. Podľa chuti pridáme vanilínový alebo škoricový cukor.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. 
Pečieme zhruba 20 minút v rúre vyhriatej na 210 až 
220 °C. Vrch koláča hneď po upečení natrieme akýmkoľvek džemom a posypeme strúhaným kokosom.

S kandizovaným ovocím

V mise vyšľaháme dopenista 60 g masla so 120 g kryštálového cukru. Do peny dôkladne zašľaháme 1 žĺtok, 
2 ČL kakaa a 1 ČL mletej škorice. Do masy zapracujeme 180 g polohrubej múky s 2 ČL prášku do pečiva, s 1 hrnčekom nasekaného kandizovaného ovocia a s 1 hrnčekom mlieka.

Všetko spolu poriadne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a podrvenými mandľovými lupienkami vysypanej formy a pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť 
vo forme, vyložíme a nakrájame na menšie kúsky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS