Tip na ľahkú víkendovú večeru: Tieto 2 nátierky budú chutiť celej rodine
11. 10. 2014, 17:00

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Vyskúšajte recepty na jednoduchú chrenovú nátierku so syrom alebo cesnakovú zmes na chlieb. Prajeme dobrú chuť!
Chrenová so syrom
Zhruba 150 ml mäkkého smotanového syra vyšľaháme ručným šľahačom na penu. Pridáme 120 g strúhaného ementálu, 100 g rozdrobeného syra s modrou plesňou a 6 PL strúhaného chrenu. Osolíme, okoreníme a pridáme 4 strúčiky prelisovaného cesnaku. Všetko dôkladne premiešame. Téglik smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme a zamiešame do chrenovo-syrovej zmesi. Pridáme 1 PL sekanej petržlenovej vňate. Premiešame a dáme do chladničky stuhnúť. Nátierku podávame s celozrnným pečivom ozdobenú zvyšnou vňaťou.
Cesnaková zmes na chlieb
Hlávku cesnaku ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, 50 g zeleru ošúpeme, očistíme a nahrubo postrúhame. V hrnci rozohrejeme 2 PL olivového oleja, ku ktorému pridáme cesnak, zeler, šťavu z 2 citrónov, soľ, sušený tymian, mletý koriander a bobkový list. Podlejeme vriacou vodou a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Odstránime korenie a bobkový list. Podávame ako nátierku s chlebom alebo pečivom.