2 tipy na slané chuťovky: Týmto skvelým dobrotám nikto z rodiny neodolá
21. 12. 2014, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:23)

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Vyskúšajte tieto dva rýchle recepty na výborné syrové mafiny. Dobrú chuť!
So šunkou
V mise premiešame 250 g hladkej múky so 4 ČL prášku do pečiva, so soľou a s mletým čiernym korením. 100 g mrkvy nastrúhame nahrubo. Potom 150 g tvrdého syra a 100 g dusenej šunky nakrájame na kocky. Všetky ingrediencie zapracujeme do múky. 90 g tekutého masla pridáme spolu so 180 ml mlieka a s 1 vajcom do múčnej zmesi a všetko premiešame lyžicou. Jamky (12 ks) na mafinovom plechu vystelieme papierovými košíčkami a naplníme ich cestom. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Potom ich vyberieme a necháme 2 minúty na plechu, nakoniec ich vyklopíme a necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.
S tvarohom
Najskôr nakrájame 50 g sušených paradajok bez oleja. Potom nadrobno nasekáme 3 PL tymianu. V mise premiešame 290 g hladkej múky so 4 ČL prášku do pečiva. Potom pridáme 100 g strúhaného syra, paradajky, tymian, soľ a trochu mletého čierneho korenia. V druhej mise vyšľaháme 3 vajcia, zapracujeme k nim 130 g zmäknutého masla, 200 g tvarohu a 130 ml mlieka. Premiešame, zamiešame múčnu zmes a cesto naplníme do mafinových jamiek, ktoré sme vopred vystlali papierovými košíčkami. Pečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút.