2 tipy na zemiakový šalát: Bez majonézy či s kukuricou? Vyberte si, čo vám najviac chutí
23. 12. 2014, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:21)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Vyskúšajte naše rýchle recepty na zemiakový šalát bez majonézy alebo s kukuricou. Dobrú chuť!
Bez majonézy
Asi 800 g šalátových zemiakov uravíme v šupe a ešte teplé ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme do misy. Potom prilejeme 125 ml teplého hovädzieho vývaru, primiešame na kocky nasekanú cibuľu, 3 PL jablčného octu, 5 PL oleja, mleté čierne korenie, soľ a 1 PL plnotučnej horčice. Všetko dôkladne, ale opatrne premiešame. Na koniec podľa potreby šalát zvláčnime hovädzím vývarom a ochutíme nasekanou pažítkou a soľou. Šalát necháme asi hodinu pred podávaním odležať, nedávame ho však do chladničky.
S kukuricou
Najskôr 750 g zemiakov umyjeme a 20 minút povaríme v osolenej vode. Zlejeme, opláchneme pod studenou vodou, ošúpeme, nakrájame na plátky a vložíme do misy. Do hrnca vlejeme 125 ml mäsového vývaru, pridáme 1 ČL cukru, mleté čierne korenie, na drobno posekanú cibuľu. Krátko povaríme, ochutíme soľou a nálevom zalejeme zemiaky. Viazaničku reďkovky očistíme, nakrájame na plátky a 1 konzervu sterilizovanej kukurice zlejeme. Obe pridáme do šalátu. V miske vymiešame 150 g kyslej smotany, 1 PL strúhaného chrenu, 2 PL šalátovej majonézy, 1 PL citrónovej šťavy a nasekané listy citrónovej medovky. Smotanou ochutíme zemiaky, pridáme kukuricu a reďkovky a všetko opatrne premiešame.