Reklama

3 hriešne dobré dezerty budú perfektnou bodkou za zamilovanou večerou: Tá panna cotta je TOP!

Panna cotta s jahodovým pyré

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Rozplývajú sa na jazyku a budú perfektnou bodkou za valentínskou večerou. Pri jednom kúsku určite neostanete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:20
Remaining Time 1:20
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé pohladenie všetkých zmyslov: MANGOVÁ ŠARLOTA s marmeládovou roládou
    Zdroj: NČpŽ

    Panna cotta s jahodovým pyré

    4 porcie

    2 vanilkové struky ● 450 g smotany na šľahanie ● 80 g krupicového cukru ● 3 plátky želatíny ● 400 g jahôd
    ● 2 až 3 PL práškového cukru ● pistácie na posypanie

    Vanilkové struky rozpolíme a vyškrabeme z nich dreň. Tú spolu so smotanou a s cukrom pridáme do hrnca a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Medzitým namočíme želatínu aspoň na 5 minút do studenej vody. Potom z nej vytlačíme vodu a rozpustíme ju v horúcej smotane. Už nevaríme. Necháme trocha vychladnúť a nalejeme do pripravených formičiek vypláchnutých studenou vodou. Dáme na noc do chladničky. Nasledujúci deň rozmixujeme jahody s práškovým cukrom a prepasírujeme cez sitko. Formičky s panna cottou namočíme nakrátko do horúcej vody a dezert vyklopíme. Polejeme jahodovým pyré, posypeme nasekanými pistáciami a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas varenia: 10 minút
    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: Shutterstock

    Panna cotta s jahodovým pyré

    Jahody s čokoládovým fondue

    pre 2 osoby

    300 g jahôd ● 150 g horkej čokolády ● 50 g bielej čokolády ● 1 vanilkový struk ● štipka škorice ● štipka mletého kardamómu ● štipka mletého anízu ● štipka korenia čili

    Jahody opláchneme a dáme do chladničky vychladiť. Čokoládu nasekáme. Vanilkový struk rozpolíme
    a vyškrabeme z neho dreň. Pridáme spolu s korením k čokoláde a dáme nad horúci vodný kúpeľ rozpustiť. Podávame ešte teplé s vychladenými jahodami.

    Čas prípravy: 10 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Jahody s čokoládovým fondue

    Čokoládové profiterolky

    asi 20 kúskov

    štipka soli ● 40 g masla ● 129 g hladkej múky ● 3 vajciaPlnka: 250 ml smotany na šľahanie ● 2 PL vanilkového cukru ● 2 a 1/2 PL kakaa
    Poleva: 80 g horkej čokolády ● 125 ml smotany na šľahanie

    Do hrnca dáme 180 ml vody a pripravíme si ostatné prísady. Do vody pridáme soľ a maslo a krátko povaríme. Vsypeme múku a miešame, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Cesto premiestnime do misy a necháme asi 15 minút chladnúť. Pomocou elektrického šľahača zašľaháme po jednom vajcia. Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka so špičkou s väčším otvorom a na pripravený plech nastriekame menšie kôpky. Pečieme 15 až 20 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha a opatrne zamiešame kakao. Pomocou cukrárskeho vrecka vstrekneme plnku zospodu do vychladnutých profiteroliek a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Tesne pred podávaním si pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie zohrejeme, pridáme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nespojí. Vychladnuté profiterolky podávame preliate čokoládovou polevou.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 20 minút
    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Čokoládové profiterolky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.