Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chystáte sa zavárať? 3 super tipy na jednoduché nálevy, bez ktorých to nepôjde

Uhorky

Zdroj: archív

Reklama

Zaváranie ďaleka nie je len o lekvároch a džemoch. Vyskúšajte niektorý z nasledujúcich nálevov, určite nebudete banovať.

Sladkokyslý nálev

1 l vody

600 ml octu (8 %)

25 g soli

100 g kryštálového cukru

Kyslý nálev

1 l vody

40 g soli

600 ml octu (8 %)

Sladký nálev (cukrový roztok)

1 l vody

kryštálový cukor podľa sladkosti ovocia (od 350 g do 1,5 kg)

¼ ČL kyseliny citrónovej

Tipy:

- cukor rozpustíme v horúcej vode alebo krátko povaríme, nemusí vrieť

- ovocie a zeleninu zalievame vychladnutým roztokom

- tuhé ovocie zalievame 2 cm od okraja pohára, šťavnaté do ½ pohára

- jednoduchší cukrový nálev pripravíme tak, že ovocie zasypeme priamo v pohári dostatočným množstvom cukru a dolejeme vodou z vodovodu

Vyberáme pre vás niečo PLUS