Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako rýchlo schudnúť zopár kíl? Týždeň večerajte tieto jedlá a uvidíte ten výsledok! A sú CHUTNÉ

Na ďalšom predĺženom víkende sa Lenka manželovi priznala so svojím podozrením.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Počas chladných mesiacov nemávame veľkú chuť na chrumkavú zeleninu. Ak ju však skombinujeme s tepelne upravenými prílohami, budeme sa zalizovať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MANGOVÁ ŠARLOTA s marmeládovou roládou očarí úplne každého!
    Zdroj: NĆpŽ

    Šošovicový so slivkami

    4 porcie

    250 g šošovice ● 2 väčšie mrkvy ● 200 g sušených sliviek bez kôstok ● 2 menšie cibule ● 150 g plátkov slaniny ● javorový sirup alebo med na dochutenie ● 1 PL masla alebo oleja ● 4 PL balzamového octu ● soľ ● mleté čierne korenie ● pažítka ● celozrnná bageta

    Zohrejeme šošovicu uvarenú vopred. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Slivky nakrájame na kúsky. Cibuľu ošúpeme, jednu polovicu nakrájame nadrobno a jeden a pol cibule na kolieska. Plátky slaniny pokrájame na pásiky a opečieme na panvici (podľa potreby pridáme za lyžicu oleja alebo masla). Slaninu vyberieme a do výpeku dáme opiecť kolieska cibule nachrumkavo. V mise zmiešame scedenú šošovicu so slivkami a s nastrúhanou mrkvou, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, soľ, korenie a balzamový ocot. Všetko dobre premiešame a necháme aspoň 10 minút odležať. Pred podávaním šalát ochutnáme, podľa potreby pridáme na dosladenie javorový sirup alebo med. Pridáme opečenú slaninu aj kolieska cibule, trochu nakrájanej pažítky a podávame s hriankami z celozrnnej bagety.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Šošovicový so slivkami

    S kuskusom

    4 porcie

    200 g kuskusa ● 360 ml zeleninového vývaru ● soľ ● 1 ČL sušeného kôpru ● mleté čierne korenie ● 2 hlávky červenej čakanky ● 3 PL olivového oleja ● 3 ČL tekutého medu ● 5 PL pomarančovej šťavy ● 200 g bieleho hrozna bez kôstok ● 150 g údeného syra (môže byť aj údené tofu) ● žerucha alebo petržlenová vňať na ozdobenie

    Kuskus v mise zmiešame so sušeným kôprom a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Pridáme trochu korenia, prikryjeme a necháme 8 minút, kým napučí. Medzitým očistíme čakanku, zbavíme ju hlúbika, rozdelíme na jednotlivé listy, umyjeme a natrháme do misy. Pridáme 2 PL oleja, med, 3 PL pomarančovej šťavy, soľ a korenie a všetko dobre premiešame. Necháme krátko odležať. Hrozno umyjeme a prekrojíme na polovičky. Údený syr alebo tofu nakrájame na kocky (ak použijeme tofu, krátko ho opečieme na oleji). Napučaný kuskus jemne premiešame vidličkou, aby sa prevzdušnil, a so syrom a s hroznom ho pridáme k ochutenej čakanke. Všetko jemne premiešame, dochutíme zvyšným olejom a šťavou a navrch dáme trochu žeruchy alebo nasekanú petržlenovú vňať.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas odležania: 8 minút

    Fazuľkovo-paradajkový so syrom

    4 porcie

    800 g mrazenej zelenej fazuľky ● 250 g cherry paradajok ● soľ ● mleté čierne korenie ● med ● 1 cibuľa ● 5 PL balzamového octu ● 5 PL olivového oleja ● lístky čerstvého oregana ● 12 tenkých plátkov slaniny ● 200 g fety ● 2 krajce chleba

    Mrazenú zelenú fazuľku dáme variť do vriacej osolenej vody na 8 až 10 minút. Medzitým olúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice. V mise na dresing zmiešame balzamový ocot, olej, cibuľu, nasekané lístky oregana, soľ, korenie a med. Uvarenú fazuľku (mala by ostať trošku chrumkavá) scedíme, prelejeme studenou vodou a s nakrájanými paradajkami pridáme do dresingu. Všetko premiešame. Fetu nakrájame na tyčinky a každú obalíme v plátku slaniny. Krátko opečieme na suchej panvici s kockami nakrájaného chleba. Šalát rozdelíme na taniere a navrch rozdelíme kúsky syra v slanine aj kocky opečeného chleba.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: salat, recept, jedlo

    Fazuľkovo-paradajkový so syrom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.