Reklama

3 tipy, ako pripraviť zmes korenia do sekanej či paštéty: Stačí jeden trik a chuť bude zaujímavejšia

Paštéta z husacej pečene

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Správnu sekanú, prípadne paštétu si nemožno predstaviť bez výraznej chuti. Poradíme vám, ako si namiešať tú správnu zmes.

Všetky koreniny môžete buď pomlieť alebo z nich polovicu nechajte v celku, výsledok bude zaujímavejší.

Hydinová zmes

Po 4 ČL celého čierneho korenia, celého bieleho korenia, sušeného koriandra, mletého muškátového orieška, po 2 ČL mletého zázvoru, mletého muškátového kvetu, bazalky a tymianu a po 1 ČL bobkového listu, celého nového korenia, mletého kardamómu, klinčekov a majoránu.

Divinová zmes

Po 1 ČL celého bieleho korenia, celého nového korenia, klinčekov, mletého muškátového kvetu, tymianu a majoránu a po 1/2 ČL mletej sladkej papriky, bazalky, zázvoru, rozmarínu, mletého muškátového orieška a bobkového listu. Pridať môžeme aj borievky.

Pečeňová zmes

Budeme potrebovať 4 ČL mletého čierneho korenia, 1 najemno nasekanú cibuľu, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 PL bravčovej masti, 1/2 strúhaného muškátového orieška, štipku majoránu, štipku mletej rasce.

Koreniace zmesi na sekanú