Obľubujete jedlá s avokádom, ale prekáža vám, že rýchlo zhnedne? Skúste tieto 3 triky, už sa to nestane
16. 3. 2016, 11:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:02)

Zdroj: Shutterstock
Niekedy do receptu stačí iba polovica avokáda. Čo však urobiť s tou druhou polovicou, aby zbytočne nezhnedla?
Klasika s citrónom
Citrónová šťava má vynikajúce antioxidačné vlastnosti, fungujúce aj pri ostatnom ovocí (banány, jablká...). Avokádo stačí pokvapkať citrónovou šťavou, dať do misy a zakryť potravinárskou fóliou, čím sa zabráni prístupu vzduchu.
Olivový olej
Teste predtým, ako nespotrebovanú polovicu avokáda dáme do vzduchotesnej nádoby, všetky rezné strany potrieme olivovým olejom. Dobre uzavrieme a odložíme do chladničky.
Zdroj: Shutterstock
Avokádo a kefír – zasýtia na dlhší čas.
Cibuľa
Prekrojené avokádo dáme do vzduchotesnej nádoby spolu so štvrtinou nasekanej cibule. Zložky síry v cibuli (presne tie, kvôli ktorým pri krájaní plačeme) zoxidujú na zelenom povrchu avokáda a zabránia mu v zhnednutí.