Reklama

30 minút pred dopečením potrite kurča strúhankou zmiešanou s TÝMTO, mäso bude úžasne chrumkavé!

Bylinkové kurča

Zdroj: shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

Bylinkové kurča

Asi polhodinu pred dopečením potrite kurča zmesou, ktorú pripravíte z hrsti strúhanky a hrsti nasekaných bylín, ako sú napríklad šalvia, petržlen alebo rozmarín. Kurča bude po upečení chrumkavé a voňavé po bylinkách.

Zdroj: shutterstock

Bylinkové kurča

SOS z kuchyne

Čo robiť, ak sa mi v omáčke vytvorili hrudky?

Miška zo Žiliny

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Niekedy sa môže stať, že sa  v omáčke objavia malé nežiaduce hrudky. Nie je to nič nezvyčajné a pomoc je veľmi jednoduchá. Omáčku vlejte do mixéra a rozmixujte ju. Hrudky zmiznú a omáčka bude opäť jemná a hladká.

Maca

Známa aj ako žerucha peruánska sa najčastejšie predáva vo forme prášku. Tento koreň patrí k nutrične najbohatším potravinám vo svete. Dodáva nášmu telu energiu a udržuje hormóny v rovnováhe. Okrem toho redukuje krvný tlak a priaznivo pôsobí na plodnosť. Pridáva sa do teplých raňajkových kaší, kokteilov alebo napríklad do polievok.

Zdroj: shutterstock

Slovník modernej gazdinky

Milovaný mak

Jednoduchý makový koláč bude šťavnatejší, keď do makovej plnky pridáte aj jablkové pyré.

Zdroj: shutterstock

Milovaný mak

Neporežte sa!

Niektoré druhy tekvice, ako napríklad hokaido, sú v surovom stave veľmi tvrdé, a tak sa veľmi ťažko čistia a krájajú. Skúste celú tekvicu položiť na plech s papierom na pečenie a pečte ju takto 30 minút pri teplote 150 °C. Tekvica zľahka zmäkne a práca s ňou bude značne jednoduchšia. Jej chuť sa pritom nezmení.

Zdroj: shutterstock

Neporežte sa!

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.