30 minút pred dopečením potrite kurča strúhankou zmiešanou s TÝMTO, mäso bude úžasne chrumkavé!
1. 3. 2021, 11:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 23:25)

Zdroj: shutterstock
Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.
Bylinkové kurča
Asi polhodinu pred dopečením potrite kurča zmesou, ktorú pripravíte z hrsti strúhanky a hrsti nasekaných bylín, ako sú napríklad šalvia, petržlen alebo rozmarín. Kurča bude po upečení chrumkavé a voňavé po bylinkách.
Zdroj: shutterstock
Bylinkové kurča
SOS z kuchyne
Čo robiť, ak sa mi v omáčke vytvorili hrudky?
Miška zo Žiliny
Radí redaktorka Petra Mitringová
Niekedy sa môže stať, že sa v omáčke objavia malé nežiaduce hrudky. Nie je to nič nezvyčajné a pomoc je veľmi jednoduchá. Omáčku vlejte do mixéra a rozmixujte ju. Hrudky zmiznú a omáčka bude opäť jemná a hladká.
Maca
Známa aj ako žerucha peruánska sa najčastejšie predáva vo forme prášku. Tento koreň patrí k nutrične najbohatším potravinám vo svete. Dodáva nášmu telu energiu a udržuje hormóny v rovnováhe. Okrem toho redukuje krvný tlak a priaznivo pôsobí na plodnosť. Pridáva sa do teplých raňajkových kaší, kokteilov alebo napríklad do polievok.
Zdroj: shutterstock
Slovník modernej gazdinky
Milovaný mak
Jednoduchý makový koláč bude šťavnatejší, keď do makovej plnky pridáte aj jablkové pyré.
Zdroj: shutterstock
Milovaný mak
Neporežte sa!
Niektoré druhy tekvice, ako napríklad hokaido, sú v surovom stave veľmi tvrdé, a tak sa veľmi ťažko čistia a krájajú. Skúste celú tekvicu položiť na plech s papierom na pečenie a pečte ju takto 30 minút pri teplote 150 °C. Tekvica zľahka zmäkne a práca s ňou bude značne jednoduchšia. Jej chuť sa pritom nezmení.
Zdroj: shutterstock
Neporežte sa!