4-krát puding úplne inak: Tieto recepty sú rýchle a famózne, očaria aj najnáročnejších hostí
27. 10. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:10)

Zdroj: ANZA
Ak tieto pudingy efektne naservírujete a ozdobíte ovocím, môžete touto jednoduchou dobrotou očariť aj tú najnáročnejšiu návštevu.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

So slivkami
4 porcie
Do hrnca nalejeme 500 ml mlieka, pridáme vyškriabanú dužinu z 1 vanilkového struku aj celý struk. Po zovretí mlieka struk vyberieme. V miske vyšľaháme 5 žĺtkov s 80 g kryštálového cukru a s 30 g kukuričného škrobu. Za stáleho miešania primiešame do vriaceho odstaveného mlieka. Vrátime na oheň a pri strednej teplote uvaríme jemný puding bez hrudiek. Pokrájame 1,5 kg očistených sliviek nadrobno, pridáme 500 g krupicového cukru, 100 ml umu, 100 g kakaa a 40 g tmavej postrúhanej čokolády. Spolu dobre premiešame. Necháme 6 až 8 hodín odstáť na chladnom mieste. Potom plníme do menších čistých pohárov a sterilizujeme 10 až 15 minút pri teplote 90 °C. Podávame s pripraveným vanilkovým pudingom.
Zdroj: ANZA
So slivkami
Kokosový s čučoriedkami
6 porcií
Dáme zovrieť 1 l mlieka s 200 g kryštálového cukru. Pridáme 1 vanilkový struk a 100 g Zlatého klasu rozmiešaného v troche studeného mlieka. Puding varíme, kým nezhustne, a nakoniec pridáme 50 g strúhaného kokosu. Do uvareného pudingu pridáme 1 balíček práškovej želatíny pripravenej podľa návodu. Puding dáme do menších okrúhlych formičiek a necháme stuhnúť. Asi 150 g čučoriedok zasypeme 1 balíčkom vanilínového cukru, 2 lyžicami kryštálového cukru a pridáme 2-3 lyžice umu. Vidličkou popučíme a krátko povaríme na miernom plameni. Odstavíme a dáme vychladnúť. Po stuhnutí puding vyklopíme na tanier a polejeme ochutenými čučoriedkami. Ozdobíme čokoládou a lístkami mäty.
Zdroj: ANZA
Kokosový s čučoriedkami
Kakaový
4 porcie
V 100 ml mlieka rozmiešame 20 g kakaového prášku, 30 g maizeny, 1 žĺtok a pol balíčka vanilínového cukru. Štyri pudingové poháre vypláchneme studenou vodou a na dno dáme trochu kompótového ovocia. Dáme variť 400 ml mlieka s 80 g kryštálového cukru. Keď zovrie, pomocou metličky zavaríme rozšľahanú kakaovú zmes. Varíme do zhustnutia. Odstavíme a vmiešame 20 g masla. Keď krém trochu vychladne, rozdelíme ho do pripravených pohárov. Ozdobíme 200 ml vyšľahanej smotany, ovocím a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pred podávaním odložíme do chladu.
Zdroj: ANZA
Kakaový
Hruškový s tvarohovým krémom
4 porcie
Asi 500 g očistených zrelých hrušiek pokrájame nadrobno, pridáme 50 g kryštálového cukru, 2 lyžičky vanilínového cukru, zalejeme 200 ml vody a krátko povaríme, aby ovocie zmäklo. V ďalších 200 ml vody rozmiešame 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, pridáme k uvareným hruškám a krátko povaríme. Vymiešame
250 g jemného nízkotučného tvarohu s 50 g kryštálového cukru a so 100 g kyslej smotany na hladký krém. Puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť. Na hruškový puding nalejeme vrstvu tvarohového krému a ozdobíme orieškovým krokantom.
Zdroj: ANZA
Hruškový s tvarohovým krémom