Ako na to?

1. Cibuľa musí byť pokrájaná nahrubo alebo na kocky a opečená v dostatočnom množstve tuku, ideálne sadla.

Každé ráno nalačno vypite šťavu z cibule.
Každé ráno nalačno vypite šťavu z cibule.
Zdroj: Shutterstock

2. Cibuľu na gulášový základ opekáme na miernom ohni tak, aby sa nepripaľovala. Preto ju počas opekania z času na čas premiešame.

Ilustračná snímka
Ilustračná snímka
Zdroj: Shutterstock

3. Ideálnu, teda zlatohnedú farbu cibuľa získa zhruba za 30 minút.

4. Nesmie sa však spáliť na uhoľ, inak by zhorkla a bola nepoužiteľná. Preto je dobré mať nachystanú vodu alebo vývar, ktoré vedia pripaľovanie okamžite zastaviť. Mäso však potom treba opiecť zvlášť a až potom ho vložiť do základu.

Ilustračná snímka
Ilustračná snímka
Zdroj: Shutterstock