4 kroky k dokonalému cibuľovému základu: Čo robiť, aby sa nespálil na uhoľ? Použite malý SOS trik
9. 4. 2016, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:59)

Zdroj: Shutterstock
Chuť guláša alebo iného duseného mäsa výrazne ovplyvňuje základ, na ktorom sa pripravuje. Najdôležitejší je základ z cibule.
Ako na to?
1. Cibuľa musí byť pokrájaná nahrubo alebo na kocky a opečená v dostatočnom množstve tuku, ideálne sadla.

Zdroj: Shutterstock
Každé ráno nalačno vypite šťavu z cibule.
2. Cibuľu na gulášový základ opekáme na miernom ohni tak, aby sa nepripaľovala. Preto ju počas opekania z času na čas premiešame.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
3. Ideálnu, teda zlatohnedú farbu cibuľa získa zhruba za 30 minút.
4. Nesmie sa však spáliť na uhoľ, inak by zhorkla a bola nepoužiteľná. Preto je dobré mať nachystanú vodu alebo vývar, ktoré vedia pripaľovanie okamžite zastaviť. Mäso však potom treba opiecť zvlášť a až potom ho vložiť do základu.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka