Reklama

4 kroky k dokonalému 
cibuľovému základu: Čo robiť, aby sa nespálil na uhoľ? Použite malý SOS trik

Ako si pripraviť dokonalý cibuľový základ?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Chuť guláša alebo iného duseného mäsa výrazne ovplyvňuje základ, na ktorom sa pripravuje. Najdôležitejší je základ z cibule.

Ako na to?

1. Cibuľa musí byť pokrájaná nahrubo alebo na kocky a opečená v dostatočnom množstve tuku, ideálne sadla.

Každé ráno nalačno vypite šťavu z cibule.

Zdroj: Shutterstock

Každé ráno nalačno vypite šťavu z cibule.

2. Cibuľu na gulášový základ opekáme na miernom ohni tak, aby sa nepripaľovala. Preto ju počas opekania z času na čas premiešame.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

3. Ideálnu, teda zlatohnedú farbu cibuľa získa zhruba za 30 minút.

4. Nesmie sa však spáliť na uhoľ, inak by zhorkla a bola nepoužiteľná. Preto je dobré mať nachystanú vodu alebo vývar, ktoré vedia pripaľovanie okamžite zastaviť. Mäso však potom treba opiecť zvlášť a až potom ho vložiť do základu.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka