Reklama

4 nezvyčajné tipy, ako zdokonaliť krémeš: Odteraz ho robte jednoducho, ale celkom inak!

Karamelový krémeš s orieškami

Zdroj: Život

Reklama

Krémeš je dokonalosť sama osebe. S našimi radami sa však dá ešte o čosi vylepšiť.

1. Ak chceme vrch krémeša ozdobiť, môžeme použiť napríklad nasekané orechy. Namiesto nich však na posýpku môžeme použiť aj strúhanku alebo netradičnejšie ovsené vločky.

2. Šľahačka drží dlhšie na múčniku, keď na 500 ml smotany na šľahanie použijeme 20 g práškovej želatíny. Želatínu necháme napučať v troške smotany, potom ju precedíme a po lyžiciach vmiešame do vyšľahanej smotany. Stužovadlo šľahačky je ďalšou možnosťou.

3. Pre netypický vzhľad krému môžeme použiť kompót z červeného ovocia.

4. Do šľahačky sa počas šľahania môžu pridať kúsky bielej čokolády, prípadne kakaový prášok.

Ďalšie tipy na chutné krémeše nájdete tu:

Zdroj: archív

Karamelový krémeš