1. Ak potrieme nôž, ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.

2. Ak pri krájaní cibule slzíme, stačí si do úst vložiť kúsok chleba. Pôsobí totiž ako ochranný filter. Cibuľu, nôž a lopár častejšie oplachujeme studenou vodou.

Ako si pripraviť dokonalý cibuľový základ?
Ako si pripraviť dokonalý cibuľový základ?
Zdroj: Shutterstock

3. Liatinové predmety sa dôkladne vyčistia polovicou surovej cibule.

4. Cibuľou namočenou v liehu môžeme čistiť pozlátené rámy.

5. Nasekanú cibuľu môžeme uskladniť v plastickej nádobe s dobre tesniacim uzáverom v chladničke bez toho, aby v priebehu 10 dní stratila svoju kvalitu.

Cibuľová marmeláda - najlepšia na slané kiše!
Cibuľová marmeláda - najlepšia na slané kiše!
Zdroj: Shutterstock