5 SUPER nápadov na najlepšie nepečené torty: Za tieto dobroty vás všetci budú nosiť na rukách
19. 2. 2016, 17:35 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:08)

Zdroj: Shutterstock.com
Chystáte sa počas víkendu pripraviť pre rodinu nejaké sladké dobroty? Kvôli týmto pochúťkam netreba zapínať rúru, no sú neodolateľné.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Dušan Křístek

Zdroj: Dušan Křístek
Galéria k článku
Z bielej čokolády
Do misy rozdrvíme 200 g piškót a zalejeme ich 90 g rozpusteného masla. Zmes preložíme na 30 minút do mrazničky, potom ju natlačíme na dno tortovej formy. Do studenej vody namočíme 8 plátkov čírej želatíny. V teplom vodnom kúpeli rozpustíme 350 g bielej čokolády, odstavíme a ešte v teplej rozpustíme vyžmýkanú želatínu. Vo väčšej mise dotuha vyšľaháme 500 ml smotany na šľahanie, zamiešame do nej 2 tégliky bieleho jogurtu, čokoládovú zmes. Zmes nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.
Pudingová
Z 500 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru a 2 balíčkov vanilkového pudingu uvaríme hustý krém. Odstavíme a do vlažného pudingu zašľaháme 200 g tuku na pečenie. V miske zmiešame 100 ml mlieka s 250 ml rumu. V mliečnej zmesi ponamáčame detské piškóty, ktorými vyložíme dno formy. Na ne nanesieme vrstvu pudingového krému. Vrstvy niekoľkokrát zopakujeme, tortu zakončíme piškótami. Vrch zakryjeme fóliou a rovnomerne zaťažíme. Dáme na cez noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a rozpustenou čokoládou.
Tvarohová
Dno tortovej formy vystelieme detskými piškótami. Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame 20 g želatíny a necháme ju napučať. Na piškóty poukladáme zliate kompótové ovocie podľa chuti. Do väčšej misy dáme 500 g tvarohu, 250 g tuku na pečenie, 250 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru a 2 vajcia. Pridáme želatínu a zvyšok horúceho mlieka. Všetky suroviny spracujeme ručným elektrickým šľahačom. Zo zmesi odoberieme malú časť, do ktorej zamiešame 2 PL kakaa. Zvyšok nalejeme na piškóty s ovocím. Na vrch nalejeme kakaovú časť a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Dáme na noc stuhnúť do chladničky.
Zdroj: Dušan Křístek
Nepečená tvarohová torta
So želé
V hrnci uvaríme z 500 ml mlieka, 1 balíčku vanilkového pudingu a 1 balíčka vanilínového cukru krém, ktorý necháme vychladnúť. V mise podľa chuti osladíme 500 g tvarohu, pridáme 1 balíček vanilínového cukru, 1 žĺtok, dôkladne premiešame a do zmesi postupne zapracujeme vychladnutý puding. Tortovú formu vyložíme piškótami, ktoré dôkladne pokvapkáme rumom. Vrstvy dvakrát zopakujeme. A vrchnú vrstvu krému poukladáme kompótové ovocie, ktoré zalejeme tortovým želé. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Kávová
V mise dotuha vyšľaháme 200 ml smotany na šľahanie s 1 balíčkom stužovadla. V druhej mise rozmiešame 300 g neochuteného nátierkového masla so 4 PL práškového cukru. Do zmesi postupne zamiešame šľahačku. Dno a steny tortovej formy vystelieme piškótami, ktoré sme namočili v káve. Do pripravenej formy nalejeme polovicu krému, na ňu poukladáme vrstvu kávových piškót a zalejeme zvyšným krémom. Vrch torty posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.