Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

5 obmien a vylepšení sviečkovej: Stačí pár trikov a bude to celkom iný zážitok

Reklama

Máloktoré jedlo sa môže pýšiť označením národné. Táto dobrota jednoznačne hrá v českej gastronómii prvé husle.

1. Do základu ku koreňovej zelenine môžeme pridať 2 nahrubo postrúhané jablká, ktoré zjemnia a dosladia výslednú chuť.

2. Lepšiu farbu a chuť omáčka získa, keď do nej pridáme karamelizovaný cukor.

3. Mäso bude jemnejšie, keď ho po upečení nakrájame a povaríme v hotovej zahustenej omáčke.

4. Omáčku nemusíme zahusťovať múkou, stačí použiť viac zeleniny, prípadne ju povariť o čosi dlhšie.

5. Mäso možno marinovať nielen so zeleninou a s octom, ale napríklad aj v dezertnom víne, v zmesi horčice a vývaru, prípadne s borievkami a koreňím čili.

Vyberáme pre vás niečo PLUS