5 obmien a vylepšení sviečkovej: Stačí pár trikov a bude to celkom iný zážitok
4. 11. 2014, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)
Reklama
Máloktoré jedlo sa môže pýšiť označením národné. Táto dobrota jednoznačne hrá v českej gastronómii prvé husle.
1. Do základu ku koreňovej zelenine môžeme pridať 2 nahrubo postrúhané jablká, ktoré zjemnia a dosladia výslednú chuť.
2. Lepšiu farbu a chuť omáčka získa, keď do nej pridáme karamelizovaný cukor.
3. Mäso bude jemnejšie, keď ho po upečení nakrájame a povaríme v hotovej zahustenej omáčke.
4. Omáčku nemusíme zahusťovať múkou, stačí použiť viac zeleniny, prípadne ju povariť o čosi dlhšie.
5. Mäso možno marinovať nielen so zeleninou a s octom, ale napríklad aj v dezertnom víne, v zmesi horčice a vývaru, prípadne s borievkami a koreňím čili.